HDP: Polis saldırısının takipçisi olacağız

img
İSTANBUL- HDP Tekirdağ İl Örgütü, Çorlu’da polislerin bir ailenin fertlerini darp etmesini kınayarak, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
 
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Silahtarağa Mahallesi’nde yaşayan Gültaş ailesinin fertleri evinin bahçesinde oturdukları sırada polis tarafından sokağa çıkma yasağı uygulamasını ihlal etikleri gerekçesiyle darp edilmişlerdi. Sosyal medyada paylaşılan darp edilme görüntüleri büyük tepkiye yol açmasıyla Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada polislerin görevlerinden el çektirildiği ve haklarında soruşturma açıldığı belirtildi.
 
Olaya ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tekirdağ İl Örgütü de açıklama yaptı. Olayın takipçisi olacaklarının belirtildiği açıklamada,şu ifadelere yer verildi:  “Kolluk güçleri tarafından; evlerinin bahçelerinde oturan aralarında çocuklarında bulunduğu aile bahçe içerisinde ve sokakta coplarla dövüldüğü, yerlerde sürüklendiği görüldü. Olayı görüntüleyen komşularında zorla görüntüleri sildirilmeye çalışıldığı bilgileri kamuoyunda bulunmaktadır. Ülkemizde öteden beri kolluk güçlerinin bu yönlü halleri cezasızlıkla ödüllendirilmekte ve insan hakları ihlâli alışkanlık hâline getirilmektedir. HDP olarak süreç her yönü ile takip edilecek, mağdur aileye her türlü hukukî destek sağlanacaktır."