Gülistan Doku için sosyal medya eylemi

img

HABER MERKEZİ – Kadınlar, 140 gündür bulunamayan Gülistan Doku için sosyal medyada “#WhereIsZaynalAbakarov” hashtagı ile paylaşımda bulunarak tepkilerini dile getirdi. 

Dersim’de 140 gündür kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için kadınlar başta olmak üzere farklı kesimlerden birçok kişi sosyal medyada “#WhereIsZaynalAbakarov” hashtagı ile çağrı yaptı.  Yapılan eylem ve etkinliklerde Doku’nun bir an önce bulunması istendi.  

Kadınlar, “#WhereIsZaynalAbakarov” hashtagı ile Zaynal Abakarov’un nerede olduğunu ve Doku’nun akıbetini sordu. Binlerce kişi tarafından paylaşılan hastag, Türkiye gündemine girerken ve çeşitli ülkelerde de yer aldı.

Paylaşılan hashtag ile “140 gün boyunca genç bir kadın kayıp! Baş şüpheli Zaynal Abakarov, herkesin önünde yurt dışına kaçtı ve ailesini ve evini taşıdı. Dünya gündemi Gülistan olmalı, Gülistan'ı bulmalısın! Suçluları yargılar, korumayı. Doku’yu sormaya, onu aramaya devam edeceğiz. Doku’nun akıbetini sormamız birilerini rahatsız etmiş. Gülistan’ı bulmayanları, soruşturmak yerine kadınları suçlamak neyin aklıdır. Ne Gülistan’ın akıbetini sormaktan, ne kadın özgürlük mücadelesini yürütmekten vazgeçmeyeceğiz. #WhereIsZaynalAbakarov” denildi.