Kurtulan: Sarısaç suçüstü yakalayınca hedef haline getirildi

img

VAN - HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, kendisini takip eden plakasız aracı ve içindekileri görüntüleyerek kamuoyuyla paylaşan Milletvekili Murat Sarısaç'ın, yasa dışı işler yapan polisi suçüstü yakalayıp, teşhir ettiği için hedef haline getirildiğini söyledi. 

Van’da günlerce kendisini takip eden bir aracı ve içindeki şahısları görüntüleyip teşhir eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Murat Sarısaç'ın, iktidar medyası tarafından hedef haline getirilmesine tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, polisin "suçüstü" yakalanması ardından algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. 
 
'POLİS SUÇÜSTÜ YAKALANDI' 
 
Polis tarafından yapılan kanunsuzluğun Sarısaç tarafından teşhir edildiğini ifade eden Kurtulan, “Aslında polis suçüstü yakalandı. Murat vekilimiz onları, kanunsuz bir iş yaparken yakaladı. Bunu da teşhir edince, her zaman AKP’nin uyguladığı bir yöntem devreye girdi. Genellikle böyle suçüstü yakalanma durumlarında karşıya dair algı operasyonuna başlar ve bu algıyı yönetmeye çalışır. Yunus arkadaşımız şahsında yaşadığımız da bu. Bu insanların yeri yurdu bellidir. Partimizin çalışmasını yapan, parti meclisimiz düzeyinde merkezi düzeyde çalışan bir arkadaşımızdır. Hukuksuz bir şekilde bir vekili, çok tehlikeli bir durum olan plakasız araçla günlerce takip etmek, sonra da vekilimiz çekip teşhir ettikten sonra, işte ‘PKK’li onun evinde yakalandı’ şeklinde algı oluşturması AKP’nin ve onunun polisinin her zaman uyguladığı bir yöntemdir. Bu yaptıkları tutmadı ve tutmayacak” dedi.
 
'ALGI YARATIP BUNU YÖNETMEK BEYHUDE BİR ÇABA' 
 
Engellenmelere rağmen her geçen gün güçlendiklerini belirten Kurtulan, “HDP, Türkiye’nin 3’üncü büyük partisidir. 6 milyon insanın oyunu almıştır. Çok sayıda milletvekili olan, çok sayıda belediyeyi alan, ulusal arenada ve halk içerisinde saygınlığı olan bir partiyi AKP kabullenemiyor ve hazmedemiyor. Sürekli Türkiye’nin yasaları doğrultusunda oluşan bir siyasi parti değilmiş gibi algı yaratıp, bu algıyı yönetmek beyhude bir çabadır. Her gün mücadelemize güç katarak devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bunu çok iyi görecekler" diye konuştu. 
 
'23 ŞUBAT'TA ANKARA'DA OLALIM' 
 
Genel Kurul çalışmalarına dair yapılan engellemelere de değinen Kurtulan, "Halkı davet etmemiz de engel olmaya, bildirilerimizi yasaklamaya çalışıyorlar. Ama 23 Şubat’ta görecekler ki HDP tüm bu baskılara rağmen nasıl bir kongre yapıyor, herkese bunu göstereceğiz" diyerek, partilerini karalamaya çalışan, AKP basını gibi çalışan medyayı boşa çıkarmak için herkesi 23 Şubat'ta Ankara'da yapılacak kongreye davet etti.