İHD'den Grup Yorum ve ÇHD açıklaması: Talepleri kabul edilsin

img

ANKARA - Açlık grevi ve ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri ve ÇHD’li avukatların taleplerinin kabul edilmesini isteyen İHD Ankara Şube üyesi avukat Ömer Faruk Yazmacı, “Hukuksuzluğa son verilmeli” dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Grup Yorum üyelerinin ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatların sürdürdüğü açlık grevi ve ölüm orucuna ilişkin binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıda konuşan İHD'li avukat Ömer Faruk Yazmacı, Grup Yorum üyelerinin bugün görülecek dava duruşmasına değindi. Av. Yazmacı, "ÇHD avukatlarının yasal olarak yapmış oldukları avukatlık faaliyetleri suç olarak nitelendirilmiştir. Oysa herkesin savunma ve savunulma hakkı vardır. Ne yazık ki bugün her bir bireyin sahip olduğu en temel hakları ve özgürlükleri suç sayılarak cezalandırıldığı gibi bireyleri savunmakla yükümlü olan avukatların da mesleki faaliyetleri suç olarak kabul edilmekte, hukuk dışı uygulamalara maruz bırakılmakta ve fiziki şiddete uğramaktadırlar” dedi. 
 
‘TBB ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMIYOR’
 
Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) üstüne düşün görevi yerine getirmediğine dikkati çeken Yazmacı, ÇHD’li avukatların taleplerine ilişkin, “Bu ülkenin her bireyinin sahip olması gereken ve olmazsa olmaz haklardır. Ve talep edilen bu haklar hem ulusal hem de uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır” dedi.
 
Yazmacı, konuşmasının devamında şu talepleri sıraladı: 
 
" * Biz insan hakları savunucuları olarak tartışılamayacak nitelikteki tüm bu haklı taleplerin kabul edilmesini, hukuksuzluğa son verilmesini, özgürlüklerinin ve tüm haklarının teslim edilmesini talep ediyoruz.
 
* Uzun süren açlık grevi neticesinde acı bir sonucun ortaya çıkmasını istemiyor ve kabul etmiyoruz. Yaşam hakkının, tüm taleplerin de kabul edilerek korunmasını istiyoruz.
 
* Adalet Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumları ve siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve hak savunucularını konuya karşı duyarlı olmaya ve açlık grevine ses vermeye davet ediyoruz."