Siirt Belediyesi'nden icra açıklaması

img

SİİRT - Siirt Belediyesi, birçok basın yayın organında çıkan “HDP'li Siirt Belediyesi'ne icra” haberini yaptığı açıklama ile yalanladı.

Siirt Belediyesi, birçok basın yayın organında çıkan “HDP'li Siirt Belediyesi'ne icra” haberine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

”Bahsi geçen icra dosyasıyla ilgili olarak Gaziantep İcra Müdürlüğü’nün 2019/44105 esas sayılı dosyasının ödeme emri 03/04/2019 tarihinde belediye başkanlığımıza tebliğ edilmiştir. Bunun üzerine avukatlarımız aracılığıyla icra dosyasına itiraz edilmiş olup icra takip dosyası durmuştur. Ayrıca yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda belediye başkanlığımız ile icra dosyasının alacaklısı olan, Altan Akhan arasında herhangi bir eser veya yapım sözleşmesi olmayıp belediye başkanlığımızdan da herhangi bir alacağı da bulunmamaktadır. Ayrıca yapıldığı belirtilen belediye hizmet binasının yapımı ile ilgili olarak Siirt Belediye Başkanlığınca alınan 02/07/2012 tarih ve 108 No’lu meclis kararında Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Fadıl Akgündüz sahibi olduğu Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılacak olan hizmet binasını Siirt Belediyesi’ne bağış olarak kabul edilmiştir. Ayrıca Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi hibe yolu ile yapmayı kabul etmiştir. Belirtmiş olduğumuz gibi Siirt Belediye Başkanlığı ile icra dosyası alacaklısı olan Altan Akhan arasında herhangi bir alacak veya yapım ihale sözleşmesi bulunmamaktadır. Belirtilen haber asılsız olup hiçbir doğruluk payı yoktur."