Rabia Naz'ın babası ve gazeteciler adli kontrol şartıyla serbest

img

HABER MERKEZİ- Gözaltına alınan Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan ve gazeteci Canan Coşkun ile belgeselci Kazım Kızıl çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın (11) ölümünün aydınlatılması için mücadele eden babası Şaban Vatan ile Rabia Naz’ın ölümünü araştırmak için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu’nu olay yerinde izleyen gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl, mahkemeye sevk edilmelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Giresun Valiliği ve Görele Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltılara ilişkin yaptığı açıklamada, Şaban Vatan ve beraberindeki Canan Coşkun ve Kazım Kızıl’ın  kendilerine Meclis Araştırma Komisyonu süsü verip soruşturmanın tanığına baskı ve tehditte bulunup darp ve tanık ifadesini değiştirmeye zorladığı suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti. 

VALİLİKTENN AÇIKLAMA

Gazetecilerle ilgili valilikten yapılan açıklama ise şu şekilde: “Meclis Araştırma Komisyonu süsü vererek olay yerinde baskı ve tehditte bulunarak şahsı süründüren, hürriyeti tahdit, darp ve tanık ifadesini değiştirmeye zorlamaları dolayısıyla şüpheli K. K., T. D., C. C. ve Şaban VATAN gözaltına alınmış, ikamet adresleri ve araçlarında aramalar yapılarak dijital materyaller incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “ Şantaj-Kasten Yaralama, Tehdit, Hakaret, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ve Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” suçlarından adli tahkikat sürdürülmekte olup, olayda TBMM isminin kullanılması itibariyle Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gerekli Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna da ayrıca bilgi verilmiştir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”