3 kentte sosyal medya gözaltıları

img
HABER MERKEZİ - Kocaeli, Aydın ve Mersin'de sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 11 kişi gözaltına alındı. 
 
Yaptıkları sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle üç kentte yapılan operasyonlarda Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Devrimci Parti yöneticisi ve üyesi 11 kişi gözaltına alındı. 
 
Kocaeli’nde yapıulan operasyonda HDP yöneticileri Teyyar Özkaya, Adnan Ediş ve Siracettin Başboğa, evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.  Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 3 ismin yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor. 
 
KUŞADASI’NDA BİR KİŞİ TUTUKLANDI
 
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde dün düzenlenen ev baskınlarında HDP İlçe Eşbaşkanı Hanife Gedik ile ilçe yöneticileri Taner Akdemir, Fuat Öztürk ve Mehmet Ali Baş gözaltına alındı. HDP’liler, emniyetteki ifade işlemleri ardından bugün adliyeye çıkarıldı. İlçe Eşbaşkanı Hanife Gedik, ilçe yöneticileri Taner Akdemir ve Fuat Öztürk adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
 
HDP’li Mehmet Ali Baş ise “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklanarak, Aydın E Tipi Kapalı cezaevine gönderildi. 
 
DEVRİMCİ PARTİ ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI
 
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ise, Devrimci Parti İl Örgütü binası ve çok sayıda adrese polis baskını yapıldı. Parti binası ve evlerde yapılan aramalarda dijital malzemelere ve bazı dökümanlara el konulurken, Devrimci Parti Parti Meclis (PM) üyeleri Ezgi Akdağ ve Tayfun Kuzum ile Mersin İl Temsilcisi Onur Ak ve Ulaş Budak'ı gözaltına aldı. 
 
Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 4 isim Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.