Trump: Türkiye olmasaydı milyonlarca Suriyeli dünyaya yayılacaktı

img

HABER MERKEZİ- ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye’de başlattığı operasyona ilişkin, “Türkiye olmasaydı milyonlarca Suriyeli dünyaya yayılacaktı" açıklaması yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye’de başlattığı operasyona ilişkin çarpıcı  değerlendirmeler yapmaya devam ediyor.

Trump,Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  "Erdoğan, Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istediğini söylüyor" diyerek, "PKK, Türkiye'nin düşmanı. Uzun yıllardır mücadele ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Trump, "Türkiye olmasaydı milyonlarca Suriyeli dünyaya yayılacaktı" diyerek "Türkler, aynı bizim gibi IŞİD'lilerin serbest kalmasını istemiyor" yorumunu yaptı.

Türkiye'nin Suriye'deki Kürt nüfusunu ortadan kaldırabileceği ihtimali konusunda endişelenip endişelenmediği yönündeki soruya ise Trump, "Bu olursa (Türkiye'nin) ekonomisi mahvederim" dedi. Trump, "Bunu Rahip Brunson olayında yaptım" ifadelerini kullandı.

Eski Başkan Obama'yı hedef alan Trump "Başkan Obama'nın PKK ile anlaşma yapması büyük bir hataydı" ifadelerini de kullandı.