Tutuklu yakınları piknikte bir araya geldi

img
DİYARBAKIR – Tutuklu yakınları TUAYDER öncülüğünde düzenlenen piknikte bir araya geldi.
 
Diyarbakır Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'nin (TUAYDER) tutuklu yakınlarının katılımıyla Newroz Parkı'nda piknik düzenledi. Evlerinden hazırladıkları yiyeceklerle pikniğe gelen aileler, erbaneler çalarak, şarkılar söyledi. 
Buluşmada konuşan HDP Milletvekili Semra Güzel, belediyelere atanan kayyumların Kürtlerin varlığına yönelik tehdit olduğunu belirterek, "Çocuklarımız zindanlarda direniyor. Ancak bir tek onlarla olmaz, bizlerin de burada onların mücadelelerini büyütmemiz gerekiyor. Leyla Güven öncülüğünde düzenlenen açlık grevleri sonuç aldı. Zindanlardan dışarıya yansıyan açlık grevi sizler sayesinde sonuç aldı. Siz destek verdiniz ve yıllardır devam eden tecrit kırıldı. Ancak bu şekilde birlikte bir arada durarak mücadeleyi büyüterek başarabiliriz" dedi.  
 
TUTUKLU AİLELERİNE ÇAĞRI
 
TUAY-DER yöneticilerinden Müşeher Ülker de, düzenledikleri piknik ile aileleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Çalışmalarını devam ettireceklerini dile getiren Ülker,"Tutuklu ailelerimizi burada birlik olmaya, barış mücadelesini birlikte vermek için yanımıza davet ediyoruz"