Yalanlarken AKP içindeki çatışmaları gün yüzüne çıkardı

img
MARDİN – AKP Mardin eski İl Başkanı ve 22’nci dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, kulis bilgilerine dayanan “Mardin’de kayyum rahatsızlığı: AKP’liler Ankara’nın yolunu tuttu” başlıklı haberimizi yalanlamak isterken parti içerisindeki çatışmaları su yüzüne çıkardı. 
 
İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır ve Van ile birlikte HDP’li Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasının kentteki kimi AKP’lilerde de rahatsızlığa yol açtığına dair 9 Eylül’de servis ettiğimiz ve ulaşılan kulis bilgilere dayanan “Mardin’de kayyum rahatsızlığı: AKP’liler Ankara’nın yolunu tuttu” başlıklı haber sonrası dikkat çekici bir açıklama geldi.
 
Açıklamada bulunan isim ise, partinin 22’inci dönem Mardin Milletvekili ve 31 Mart yerel seçimleri öncesi AKP Mardin İl Başkanı iken istifa eden ismi Nihat Eri oldu.
 
ERİ, PARTİ İÇİNDEKİ AYRIŞMALARI İTİRAF ETTİ
 
Kendisinin de isminin geçtiği kulis bilgileri için “asparagas” diyen Nihat Eri, haberi yalanlamak isterken kullandığı ifadelerle Mardin’de parti içerisinde yaşanan çatışmaları da gün güzüne çıkardı. 
 
Eri, yaptığı açıklamada şu sözleri sarf etti: “Parti kurma çalışmaları yürüttüklerini basından izlediğim sayın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ne yüz yüze ne de dolaylı olarak hiçbir temasım olmamıştır. Maalesef kendi içimizde de, isim isim bildiğim ve Partiyi kişisel çıkarları için kullanmak isteyen bazı şahıs ve odakların, uzunca bir süredir şahsıma yönelik iftiralar ve dedikodular yaydıklarını biliyorum. Bu çevreler; 31 Mart seçimlerinde bazı ilçelerde Saadet Partisi adaylarına destek verdiğim şeklinde, aslı astarı olmayan tamamen düzmece haberleri de ahlaksızca yaymaktan çekinmemişlerdi.”