Serhat'ta halk buluşması, Elazığ'da büro açılışı

img

HABER MERKEZİ - HDP, seçim çalışmaları kapsamında Serhat bölge kentlerinde, mahalle, köy çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan gezilerde eşbaşkan adayları yurttaşların sorunları dinliyor. Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde ise, kadın seçim bürosu açılışı yapıldı.

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Serhat'ın Van ve Bitlis kentlerinin ilçelerinde yurttaşlarla bir araya gelen eşbaşkan adayları, seçimlerden sonra yapacakları çalışmalara ilişkin bilgiler verirken yurttaşların sorunlarını dinledi. 
 
VAN
 
HDP Gevaş Belediye eşbaşkan adayları Melek Arapoğlu ve Veysi Şeker, köylerde halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Olumsuz hava koşullarına rağmen halkla buluşmayı başaran Şeker ve Arapoğlu'na halkın yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. 
 
SARAY
 
HDP Saray Belediye eşbaşkan adayları Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez beraberindekiler parti yöneticileriyle birlikte Örenburç Mahallesi'nde halkla bir araya geldi. Mahalle meydanına toplanan  yurttaşlara seslenen Eşbaşkan Adayı Caziye Duman, "Burada  gözüktüğü gibi  tüm  baskı ve  yıldırma  politikalarına karşı bu kadar  kitlenin toplanması  gurur  ve onur verici” diyerek, 31 Mart’tın önemine vurgu yaptı. 
 
TUŞBA
 
HDP Tuşba Belediyesi eşbaşkan adayları Ayşe Minaz ve Yılmaz Berki ise sanayi esnafını ziyaret ederek, seçilmeleri durumunda yapacakları hizmeti anlattı. 
 
ÇALDIRAN 
 
HDP Çaldıran Belediyesi Eşbaşkan Adayı Leyla Atsak ise seçim çalışmalarını köy gezileriyle sürdürdü. Atsak, gittiği köylerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Özellikle kadınları dinleyen Atsak, 31 Mart’ın önemini anlattı. 
 
AHLAT 
 
Bitlis’in Ahlat ilçesinde HDP eşbaşkan adayları Seracettin Günbay ve Miyaser Güneş gazeteciler ile bir araya geldi. Eşbaşkan adayları seçilmeleri durumunda, Türk, Kürt, Çerkes, Laz, Gürcü ve Ahıskalıların yaşadığı ilçenin daha yaşanabilir kılınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Yerel yönetimlerde kadının önemine vurgu yapan Eşbaşkan Adayı Seracettin Günbay, ilçede hayata geçirmeyi planladıkları kadına yönelik projelerin olduğunu söyledi.
 
ELAZIĞ
 
HDP, Karakoçan ilçesinde kadın seçim bürosunun açılışının büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Büronun açılışına HDP Karakoçan Belediye Eşbaşkan Adayı Serap Mutlu ile Parti Meclis Üyesi  (PM) Asiye Kolçak’ın yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.  
 
Açılışta konuşan Asiye Kolçak, tarihsel sorumluluklarını bildiklerini söyleyerek, mutlaka kazanacaklarını ifade etti. Yerel yönetimlerle demokratik siyasetin ve barışın önünü açacaklarını söyleyen Kolçak, belediyelerine atanan kayyumlardan hesap soracaklarını kaydetti. Kolçak, açlık grevi eylemini sürdüren Leyla Güven’in direnişini de selamladı. 
 
KADININ RENGİ, SÖZÜ OLMALI
 
Ardından konuşan Karakoçan Belediye Eşbaşkan adayı Serap Mutlu da Leyla Güven’in direnişini selamlayarak, Güven’in talebinin tüm kadınların talebi olduğunu söyledi. 31 Mart yerel seçimlerin tarihi bir fırsat niteliğinde olduğunu söyleyen Mutlu, sıradan bir seçim olmayacağını vurguladı. Kadınlar olarak yerel yönetimlerde söz ve karar sahibi olmak istediklerini ifade eden Mutlu, “Yaşadığımız kentin yönetiminde kadınların rengi, sözü, iradesi olsun istiyoruz” dedi. 
 
Mutlu, “Karakoçan halkının vicdanına güveniyorum, ve buradan sesleniyorum ,birlikte yan yana olalım, daha güçlü ve kararlı, birbirimize inanarak, kadınların örgütlü mücadelesini yükseltelim ve kazanalım diyorum. Tarih bizden bunu istiyor.biz kadınlar yazılmamış tarihimizi yazmaya, gasp edilen eşit temsiliyet hakkımızı almaya geliyoruz” diye belirtti. 
 
Ardından seçim bürosunun açılışına geçildi. Kadınlar halay ve sloganlar eşliğinde bürodan ayrıldı.