22 EKİM 2018 GÜNDEMİ

* Gaziantep Körler Okulu'ndan mezun olan ve yüzde 90 görme engelli raporu bulunan memur Sait Yıldızgörer, engelli raporunun "sahte" olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı. Yıldızgörer, "Benim tek isteğim bu haksız duruma son verilip işime geri dönmemdir" dedi.

* Mersin Serbest Bölge’de işçilerin baskı altında haklarından yoksun olarak çalıştırıldığını, patronların ise korunduğunu söyleyen Dev Tekstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı, işçilerin en çok işsiz kalmaktan korktuğunu ve bu yüzden haklarını arayamadığını vurguladı.
 
* Mersin'deki kadın avukatlar, af tasarısıyla birlikte kadına saldıran ve şiddet uyguladıkları için tutuklananların serbest bırakılacağını belirterek, bu durumun kadınlar için tehditlerin devam edeceği anlamına geleceğini kaydetti.
 
* Kayyum atanan Silopi Belediyesi’ne ait arsaların AKP'li yönetici ve yakınlarına peşkeş çekilmesine tepki gösteren HDP'li milletvekili Hüseyin Kaçmaz, "AKP yandaşları kendi aralarında halkın parasını paylaşıp, belediyeleri borçlandırıyor" dedi.
 
* Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'ni fabrikalarda çalışan kadınların sorunlarına çözüm bularak dayanışmak ve şiddet ve istismara farkındalık yaratmak amacıyla kurduklarını söyleyen Dernek Başkanı Adile Doğan, "Kadınlar krizin faturasını ödememek adına daha fazla örgütlenmeli" dedi.
 
* Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nun “AKP’nin yağdanlığı” ve TÜSAK’ın bir ürünü olduğunu belirten tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, “Bu kurulun sürdürülebilir bir yanı yoktur, kendinden çökecektir” dedi.
 
* Avukat Hatip Mercan, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün dosyasını hazırlayan savcının, "Sanıktan delil yaratıp yoluna devam ettiğini” kaydederek, şaibelerle dolu davada adil yargılanmanın yapılması halinde sanıklarının tümünün beraat edeceğini vurguladı.
 
* Türkiye'de 6 milyon 310 bin kişinin işsiz olmasının ekonomik krizin var olduğunu gözler önüne serdiğinin altını çizen DİSK-AR uzmanı Deniz Beyazbulut, yaşanan krizin 16 yıllık AKP politikalardan kaynaklandığını söyledi.
 
* Sonbaharla birlikte doğadaki tüm renklerin güzelliğini sunan Pülümür ilçesi Salördek köyü doğaseverlerin akınına uğruyor. 
 
* Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AKP Kadın Kolları Eğitim Programı'na katılacak, Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek.
 
* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Litai Otel'de düzenlenecek Emek Çalıştayı'na katılacak, ardından partisinin genel merkezinde gerçekleştirilecek MYK toplantısına başkanlık edecek.
 
* TÜİK, Eylül ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak. 
 
* İstanbul Mahmutbey’de dış cephesinde çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları için İkitelli'de bulunan Baran Plaza önünde açıklama yapacak. (11.00)
 
* Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün öldürülmesine ilişkin açılan davanın 12'nci duruşması Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek (14.00)