İntihar eden işçi Yavuz için mücadeleyi büyütme çağrısı

img
ANKARA – Sosyal-İş Ankara Şubesi, mobbing nedeniyle intihar eden Muhammed Yavuz için LC Waikiki önünde “Mücadelemizi büyüteceğiz” mesajı verdi.  
 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Büro, Ticaret, Kooperatif ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Sosyal-İş), mobbing nedeniyle intihar eden LC Waikiki işçisi Muhammed Yavuz için Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda bulunan LC Waikiki şubesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “İşçiyi intihara sürükleyen LC Waikiki hesap verecek”, pankartı açılırken “İşçinin katili LC Waikiki”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları atıldı. 
 
‘ADIM ADIM İNTİHARA SÜRÜKLENMİŞTİR’
 
Açıklamada konuşan Sosyal-İş Ankara Şube Başkanı Aydın Kaplan, Muhammed Yavuz’un intihar etmeden önce paylaştığı notta “Bu bir intihar vakası değildir, bir idam vakasıdır” dediğini anımsatarak, “Aslında yaşanan cinayeti ve sorumlularını bizzat kendisi işaret etmiştir. Muhammed Yavuz, aynı şirkette çalıştığı eşinin işten çıkarılmasının ardından başlayan süreç boyunca şirket yöneticileri tarafından kendisine nasıl sistematik olarak baskı uygulandığını detaylarıyla açıklamış, bu sürecin kendisi üzerindeki olumsuz etkilerinin ne derece ağır olduğunu ifade etmiştir. Yıllara yayılan baskılara ve haksızlıklara ek olarak gittikçe ağırlaşan yoksulluğa ve ailesine karşı sorumluluklarını yerine getirememenin yarattığı bunalıma çare bulamadığını belirten işçi arkadaşımız adım adım intihara sürüklenmiştir” dedi. 
 
‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
 
Kaplan, LC Waikiki’nin Yavuz’un intiharı sonrası yaptığı açıklama ile sorumluluğunu gizlemeye çalıştığını ve işçilerin haklarının verilmediğini ifade ederek, “Tıpkı LC Waikiki işçisi Muhammed Yavuz’un dediği gibi, bunun bir intihar değil göz göre göre gelen bir cinayet olduğunu, cinayetin birinci derece sorumlularının ise LC Waikiki patronları ve patronlar adına işçiye yapmadıkları baskıyı bırakmayan şirket yöneticileri olduğunu biliyoruz. Sosyal-İş Sendikası olarak bu cinayetin sorumluları hesap verene kadar sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” diye konuştu. 
 
İŞÇİLERE ÇAĞRI
 
Kaplan son olarak LC Waikiki’de ve aynı sektörde çalışan işçilere seslenerek şu çağrıyı yaptı: “Baskılara, sömürüye ve yoksulluğa karşı yalnız değilsiniz. Dayanışmayla ve birlikte mücadeleyle aşamayacağımız zorluk yok. Sosyal-İş Sendikası olarak işyerinde yaşadığınız her sorunda yanınızda olacağımızı tekrar hatırlatıyoruz. İşyerlerinde baskı ve mobbingin son bulması, Muhammed Yavuz gibi sınıf kardeşlerimizin acı kayıplarının tekrarlanmaması için mücadelemizi büyüteceğiz.” 
 
Açıklamanın ardından sendika üyeleri LC Waikiki’nin indirilen kepenklerine Muhammed Yavuz’un fotoğraflarını yapıştırdı.