'MİT' yalanıyla okulda tecavüz davasında verilen cezalar onandı

img
KONYA - Konya'da “Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız” yalanıyla kandırılan lise öğrencisine yönelik tecavüz davasında sanıklara verilen hapis cezası onandı.
 
Konya'da, “Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız” vaadiyle kandırdıkları lise öğrencisi G.A.'ya (17) tecavüz eden Ahmet Mandal (35) ile Mandal’a yardım eden Ali Akkaş ve aynı dosyada tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan okul müdürleri Harun Avcu ile Asuman Sahar Koleri hakkında verilen cezalar onandı. Davadaki tutuksuz sanıklar Asuman Sahar Koleri'nin eşi M.K. ile dini nikahın kıyıldığı okuldaki kadın hizmetli H.K. ve asker B.K. ise beraat etti.
 
Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti tarafından, Ahmet Mandal'a, G.A.’ya yönelik “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 20 yıl, K.K. adlı öğrenciye “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan 2 yıl, okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri ile Mandal'ın ortağı tutuksuz yargılanan Ali Akkaş hakkında da “Çocuğun cinsel istismarına yardım etme” suçundan 8 yıl 4'er ay hapis cezası verilmişti. 
 
Sanıkların temyiz başvuruları reddedildi.