26 NİSAN 2024 GÜNDEMİ

img
* YNK'li siyasetçi Yusif Herkî, Irak'ın Türkiye ile yapacağı işbirliğinden zarar göreceğini belirterek, "Kürt siyasi güçleri tavır almalı. Ankara, Bağdat ve Hewlêr’in çabaları başarılı olursa Kurdistan'ın statüsü kaybedilecek” uyarısında bulundu.
 
* Amed Barosu Cezaevi İzlem Komisyonu Sözcüsü Adile Salman, ATK'nin verdiği raporlarla hasta tutsakların cezaevlerinde tecrit koşullarında yaşamlarını sürdürmesine “tıbbi meşruluk” kazandırdığını söyledi.
 
* Seçimler sonrası ortaya çıkan değişim umudunun devam etmesinde muhalefetin tutumunun etkili olacağına dikkati çeken gazeteci Mehmet Altan, "Türkiye'nin dertlerine çare olacak tazelenme ve demokratikleşme noktasında bir mutabakat lazım” dedi.
 
* Yüzde 93 engelli ağır hasta tutsak Abdulalim Kaya’nın oğlu İsmail Kaya, babasının gözleri bağlı ve kelepçeli bir şekilde ATK’ye sevk edildiğini aktardı.
 
* Êlih ve Wan'da bölgesel 1 Mayıs kutlamaları yapılacak. Amed'deki sendika temsilcileri, "Alanlarda buluşup mücadelemizi büyütelim” çağrısı yaptı.  
 
* Üzerinden 38 yıl geçen Çernobil nükleer felaketinin Karadeniz’de ölümlere yol açtığını belirten Sinop NKP Sözcüsü Murat Şahin, benzer bir santralin kentte yapılmak istendiğine işaret ederek, "Nükleer santral Sinop için bir felaket olacak" dedi.
 
* Mali müşavirler, yaşadıkları sorunlara karşı 15 talebin karşılık bulmasını bekliyor. Amed Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şiyar Bozhan, “Bıçak kemiğe dayandı" dedi.
 
* Jandarmaya teslim edildikten sonra kendisinden haber alınamayan mülteci Ali Veli’nin avukatı Gülistan Duran Altuntaş, yetkililerden açıklama beklediklerini söyledi.
 
* İstanbul'daki inşaat işçileri, 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını belirtti. 
 
* 9'uncu Amed Tiyatro Festivali devam edecek. (09.00-21.00)
 
* Dev Yapı-İş, İstanbul Ataşehir'de bulunan Finans Merkezi Banklar Caddesi'nde hak mücadelesi veren işçiler için açıklama yapacak. (13.00)
 
* Emine Şenyaşar'ın Ankara'daki Adalet Nöbeti devam edecek. (13.00-17.00)
 
* ODTÜ rektörlüğünün Bahar Şenliği ve Devrim Stadı kararına karşı öğrencilerin başlattığı oturma eylemi devam edecek. (13.00)
 
* Eğitim Sen, İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda 1 Mayıs'a dair açıklama yapacak. (18.30)
 
* Kürt dil bilimci ve yazar Celadet Elî Bedirxan için İstanbul Şişli'de bulunan Cemal Reşit Rey Salonu'nda saygı gecesi düzenlenecek. (19.00) CANLI