25 NİSAN 2024 GÜNDEMİ

img

* İmralı'daki mutlak tecrit 38'inci ayına girdi. Kendisinden haber alınamayan Abdullah Öcalan için bu süreçte yapılan 538 görüş başvurusu sonuçsuz kaldı. 

 
* İktidarın sağlık alanındaki politikalar nedeniyle hekimlerin göçü sürerken, bu durum randevu krizinin de büyümesine neden oluyor. SES'ten Abuzer Arslan,  "Bir ülkede adalet, hukuk ve barış olmazsa sağlıkçı da olmaz" dedi. 
 
* AKP iktidarı döneminde en az 33 bin işçi yaşamını yitirdi ve onbinlercesi işsiz bırakıldı. Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, işçilere dönük politikalara karşı "ekmek, adalet ve özgürlük" talebiyle 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını söyledi.  
 
* Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Fahriye Ceylan’ın tahliyesi, “pişman olmama” ve “kurallara göre spor yapmama” gerekçeleriyle 6'ncı kez engellendi.
 
* Riha'daki tutsak yakınları, İmralı Cezaevi'nden diğer tüm cezaevlerine yayılan tecride son verilmesi gerektiğini söyledi. 
 
* “Öcalan’a Özgürlük” temelli kampanya kapsamında eylemde olan tutsaklardan Selver İspir, kendilerini direniş halkasının içinde gördüklerini belirterek herkesi tarihi direnişe katılmaya çağırdı.  
 
* Çorlu Tren Kazası'na dair 13 kişi hakkında açılan davanın karar duruşması Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30)
 
* 9'uncu Amed Tiyatro Festivali devam edecek. (09.00-21.00)
 
* “KCK Basın Davası”nın 31'inci duruşması İstanbul 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.30)
 
* 1 Mayıs Bayramı'na dair İstanbul Beyoğlu’nda bulunan HDK binasında açıklama yapılacak. (11.00)
 
* Dev Yapı-İş ve ÖHD İstanbul Şubesi, Gayrettepe’deki iş cinayetinde yaşamını yitirenlerin aileleriyle bir araya gelecek. (11.30)
 
* Özgür Basın'a dönük saldırılar Dêrsim'de bulunan Seyid Rıza Meydanı’nda protesto edilecek. (13.00)
 
* MA ve JINNEWS muhabirlerinin yargılandığı davanın duruşması Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (13.30)
 
* Gazeteci Deniz Nazlım ve Yıldız Tar’ın yargılandığı dava duruşması Ankara 71'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (13.30)
 
* Emine Şenyaşar'ın Ankara'daki Adalet Nöbeti devam edecek. (13.00-17.00)
 
* HDP eski Milletvekili Semra Güzel’in yargılandığı davanın duruşması Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (16.00)