ÇGD’nin ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ ödülleri sahiplerini buldu

img
 
ANKARA- ÇGD tarafından verilen “Yılın Başarılı Gazetecileri-2023” ödülleri 12 farklı kategoride sahiplerini buldu. 
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) verdiği “Yılın Başarılı Gazetecileri-2023” ödülleri Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve bazı şube temsilcilerimizin katılımı ile gerçekleşen toplantılar sonucu belirlendi. Bu yıl, 12 farklı kategoride haber ödülleri dağıtılırken bir teşvik ve bir dayanışma ödülü de sahiplerini buldu.
 
*“Kızılay, deprem telaşında AHBAP’a çadır sattı” başlıklı haberiyle Cuhuriyet Gazetesi’nden Murat Ağırel, haber ödülüne hak kazandı.
 
*Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, “Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş” haberiyle, T24’ten Asuman Arıca’nın oldu.
 
 
*10Haber’den Hazar Dost ve Ersin Eroğlu, “Şüpheli Bir Ölümün Krokisi ve Gabonlu Dina’nın Ölümü başlıklı haber” ile Mustafa Emekçi Haber Ödülü’nü kazandı. 
 
*“Devlet koruması altındaki çocuklar 40 günlük tarikat kampına yollandı” haberiyle Sol Haber’den Burcu Günüşen, Rafet Genç Haber Ödülü’ne hak kazandı.
 
*Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçinin hayatını kaybetmesi sonrası adı geçen madenin sahibi olan şirketin devlete olan borcunun silindiğini cinayetten aylar önce ortaya çıkan, “Fay hattında altın madeni: 7,2 milyon dolar borcu silindi” haberiyle DW Türkçe’den Pelin Ünker Behzat Miser Kent Haberi Ödülü’nü aldı.  
 
*Bütçesi ve içinde yaşananlarla sürekli gündemde olan Diyanet İşleri Başkanlığı’na dair yaptığı, “Diyanet personeli anlattı: Keyfi harcamalar ve talan” röportajıyla, Halk TV’den Sorel Dağıstanlı, Röportaj Ödülü’ne hak kazandı.
 
*Sağlık sistemindeki niteliksizleşme COVID-19 pandemisinin ardından sağlık çalışanlarının kamu kurumlarından istifa etmeye ve yurt dışına gitmeye itilmesini Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki durumu aktararak ele alan ve hastaların yaşadığı sorunları yansıtan Gazete Duvar’dan Burcu Özkaya Günaydın, “Kanser hastaları sırasını, hastane yeni doktoru bekliyor” haberiyle, Yerel Haber Ödülü’nü kazandı.
 
*6 Şubat depremlerinin simge fotoğraflarından biri olan, enkazda kaybettiği kızı Irmak’ın başından ayrılmayan Mesut Hançer’in o anlarını ölümsüzleştiren AFP’den Adem Altan, İzzet Keser Haber Fotoğraf Ödülü’ne hak kazandı. 
 
*6 Şubat depremlerinden 24 saat sonra, devletin “gereken müdahale yapılıyor” dediği saatlerde hiçbir çalışmasının yürütülmediğini ortaya koyan ve ailesini kurtarmak için her yolu deneyen yurttaşın büyük çabasını anlatan “Hatay’da sokak sokak yardım aradı” haberiyle, FOX TV’den Barış Kaya ve Mahmut Özgün, TV Haber Ödülü’nü kazandı. 
 
*6 Şubat depremlerinde en fazla etkilenen kentlerin başında gelen Mereş’e dair uyarılara karşın gerekenlerin neden yapılmadığını ortaya koyan “Kahramanmaraş: Bir yıkımın anatomisi” belgeseliyle, BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici ve Ege Tatlıcı, Belgesel Ödülü’ne hak kazandı. 
 
*25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde mücadeleye dikkat çeken “Baskılara karşı hep birlikte direneceğiz” sayfa tasarımıyla, Birgün Gazetesi’nden Buse İlkin Yerli, Sayfa Tasarım Ödülü’nü aldı. 
 
*Hazırladıkları Deprem Özel Sayısı ile Görünüm Gazetesi’nden Asya Tekyaşar, Gökmen Mumcular, Görkem Deniz Berk, İlke Çıtır, Merve İşen, Tolga Çifci, Zeren Gültekin, Teşvik Ödülü’nü kazandı.
 
*Son olarak 6 Şubat Depremlerinde 33 gazetecinin yaşamını yitirmesinden dolayı, Dayanışma Ödülü, deprem bölgesinde çalışan gazetecilere verildi.