Adana Kadın Platformu’ndan fail H.İ’nin beraatine tepki

img
ADANA - Kozan'da küçük yaşlardan beri sistematik bir şekilde üç kız kardeşe "cinsel istismarda" bulunan failin beraat etmesine tepki gösteren Adana Kadın Platformu, "Çocuk istismarcısı H.İ. derhal tutuklansın. Üç kız kardeşi de sizin adaletinize bırakmayacağız” dedi. 
 
Adana'nın Kozan ilçesinde üç kız kardeşe sistematik cinsel istismarda bulunan H.i, 2018'de gözaltına alınıp, Adana 7'nci Ağır Mahkemesi'nde yargılandı. 2019’un Mart ayında görülen karar duruşmasında sanığa "çocuğun cinsel istismarı" ve “kişiyi hürriyetin yoksun kılma" suçundan toplamda 26 yıl hapis cezası verildi. Sanık avukatları kararı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay, 9’uncu Ceza Dairesi, "sanık H.İ’nin, toplanan deliller göz önüne alındığında çocuğun cinsel istismarı, sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarını işlediğinin sabit olmadığı" gerekçesiyle beraat verilmesi gerektiğini belirterek kararı bozdu. Bunun üzerine ilk cezayı veren mahkeme, H.İ’nin beraatine hükmetti. Mağdur kız kardeşler ise avukatları aracılığıyla karara itiraz ederken, halen dosya karara bağlanmadı.
 
'İZİN VERMEYECEĞİZ'
 
Adana Kadın Platformu, konuya dair İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. "Çocukları istismar edenlerin cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz" pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. Basın metnini okuyan Adana Kadın Platformu üyesi Zeliha Korkmaz,  üç kız kardeşe küçük yaşlardan beri sistematik bir şekilde cinsel istismarda bulunan H.İ.'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.
 
'DERHAL TUTUKLANSIN'
 
Çocukların haklarının hayata geçirilmediği, yaygınlaştırılıp korunmadığı ülkede çocuklara yönelik işlenen suçların arttığına dikkati çeken Korkmaz, "Kadınların ve çocukların haklarını tartışmaya açarak her gün bir yeni kazanılmış hakkımıza saldırıyorlar. Çocukların her türlü suçtan korunması devletin ve toplumun yükümlülüğüdür. Verilen bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. Başta çocuk hakları sözleşmesi ve çocuğu cinsel istismardan korumaya yönelik yasalar uygulanmalı. Çocuk istismarcısı H.İ. derhal tutuklansın. Üç kız kardeşi de sizin adaletinize bırakmayacağız. Davanın takipçisi olacağız" dedi.