DEM Parti’den avukat Akalın’ın mezarına ziyaret

img
ANKARA - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları, yaşamını yitiren avukat Kemal Akalın’ın mezarını ziyaret etti.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yaşamını yitiren avukat Kemal Akalın’ın Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarını ziyaret etti. Ziyarette Akalın’ın ailesi, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların yanı sıra çok sayıda kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi yer aldı.
 
'İNATÇI KİMLİĞİYLE TANIDIM’
 
Akalın’ın mezarına karanfiller bırakıldıktan sonra konuşan Hatimoğulları, başsağlığı dileklerini sundu. Hatimoğulları, “Onunla Ankara’ya ilk geldiğim zamanlarda tanıştık. O bütün ömrünü mücadeleye adamış, devrimci, demokrat mücadelesinden hiçbir zaman geri adım atmayan, herkesin hukuk mücadelesinde yanına olan bir insan hakları savunucusu ve devrimciydi. Kemal abiyi inatçı kimliğiyle tanıdım. Doğrularını her yerde ver herkese karşı savunma konusunda oldukça inatçıydı” diye belirtti. 
 
'ASLA UNUTMAYACAĞIZ’
 
Akalın’ın hastalığı süresince Kobanê Davası’nı takip etmekten geri durmadığını dile getiren Hatimoğulları, “Neden geliyorsun hastasın” dediklerinde “Benim  içerideki arkadaşlarımıza bir borcum var. O yüzden geliyorum. Onları yalnız bırakmak istemiyorum” yanıtı aldıklarını söyledi. Hatimoğulları, “Seni asla unutmayacağız” diyerek, konuşmasını sonlandırdı.