‘Büyüyen mücadelemiz tecridi kıracak’

img
ERZIROM – Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde avukatlarıyla yaptıkları görüşmede bayram mesajı gönderen tutsaklar, büyüyen mücadelenin tecridi kıracağını söyledi. 
 
“Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım 2023 tarihinden bu yana eylemde olan siyasi tutsaklar dönüşümlü açlık grevi eylemlerini 4 Nisan itibariyle yeni bir aşamaya taşıdı. Bu aşamada tutsaklar, mahkemeleri boykot edip telefon ve aile görüşüne çıkmama kararı aldı.
 
Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan tutsakların avukatlarıyla yaptıkları görüşme sırasında Adalet Nöbeti eylemlerindeki aileleri ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın bayramını kutladı. Tutsaklar avukatları aracılığıyla şu mesajı gönderdi: “Sizleri mücadelenin gücüyle selamlıyoruz. Başta Önder Apo olmak üzere şu an yaşamın her alanına mücadele eden herkesin bayramını kutluyoruz. Değerli annelerimizin ve ailelerimizin yürüttüğü mücadele bizlere güç ve moral veriyor. Ailelerimizin bu onurlu mücadelesini selamlıyoruz. İçeride ve dışarıda büyüyen mücadelemiz Önder Apo’ya dönük tecridi kıracaktır. Tüm halkımızı selamlıyoruz.”