DEM Parti’den Êlih çağrısı

img
ÊLIH – DEM Parti Êlih İl Örgütü, adaylarına ilişkin servis edilen görüntüler üzerine “Kurdistan'da halkımıza karşı suç işlemiş, büyük acılar yaşatmış yapılarla bir araya gelmemiz mümkün değildir” diyerek sükûnet çağrısında bulundu. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Êlih İl Örgütü, Batman Petrolspor- Anadolu Üniversitesispor maçında Êlih beldiye eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün ile Hür Dava Partisi adayı Serkan Ramanlı’nın servis edilen fotoğraf karesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 
 
Partinin Êlih İl Örgütü’nün sanal medya hesabından “Yurtsever Batman halkına” notuyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Başta kentimiz olmak üzere, Kurdistan'da halkımıza karşı suç işlemiş, büyük acılar yaşatmış yapılarla bir araya gelmemiz mümkün değildir!! Parti politikamız ve ideolojik hattımızla düşmanca tavır sergilemiş bu yapılarla mesafemiz çok net ve bellidir. Dün bir futbol karşılaşmasında yaşanan durum, halkımızda ve değerli ailelerimizde büyük bir tepkiye ve infiale neden olmuştur. Öncelikle tüm halkımızı ve değer ailelerimizi yaşananlar karşısında sükûnete çağırıyoruz. Söz konusu durum, partimizin ilgili kurullarınca incelenmekte olup, geniş değerlendirme daha sonra yapılacaktır. Halkımıza saygıyla duyurulur.”