Değirmencioğlu'nun davası 7,5 yıl sonra lehine sonuçlandı

img
HABER MERKEZİ – Barış Akademisyeni Serdar Değirmencioğlu'nun Doğuş Üniversitesi’nden ihraç edilmesine karşı açtığı dava 7,5 yıl sonra lehine sonuçlandı. Değirmencioğlu, “2016'da barış istedik. Bugün de meselemiz barıştır” dedi. 
 
Barış Akademisyeni Serdar Değirmenecioğlu’nun işe iade davası 7 yıl 6 ay sonra sonuçlandı. Danıştay 8. Daire Başkanlığı, göreve iade kararına karşı yapılan itirazı reddetti. Danıştay, Değirmencioğlu’un işa iadesine hükmetti. 
 
Kararı sanal medya hesabından duyuran Değirmencioğlu, “Bu Suça Ortak Olmayacağız’ diyenlerden olmam gerekçe gösterilerek Doğuş Üniversitesi patronları tarafından Nisan 2016'da işten çıkarılmıştım. Bu hukuka aykırı karara karşı 26 Mayıs 2016'da açtığım işe iade davası 7,5 yıl sonra sonuçlandı. Tam 7,5 yıl sonra! Bu adalet mi? Daha en baştan hukuksuz ve yanlış olduğu açık olan bir kararın kaldırılması tam 7,5 yıl aldı! 2016'da barış istedik. Bugün de meselemiz barıştır” ifadelerini kullandı. 
 
‘KARARIN KALDIRILMASI 7,5 YIL ALDI’
 
Değirmencioğlu, hukuki sürece ilişkin de şu bilgileri paylaştı: “Beni işten çıkaran Doğuş Üniversitesi patronları ve onlara hizmet eden rektör yaptıklarının hukuksuz olduğunu biliyorlardı. Kendilerini sağlama almak için 7.2.2017 tarihli KHK 686 kapsamına alınmamı sağladılar. Birkaç imza ve göstermelik bir soruşturmayla ömür boyu yasaklatmak kolaydı. 26 Mayıs 2016'da açtığım işe iade davası İstanbul 3. İdare Mahkemesince Mart 2017'de reddedildi. (Gerekçe: KHK) İtiraz ettik. İtiraz da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesince Mayıs 2018'de reddedildi. (Gerekçe: KHK) Yine itiraz ettik ve dosya Danıştay'a gitti. Danıştay 8. Daire Başkanlığı Nisan 2022'de itirazı kabul etti; dosyayı geri 7. İdari Dava Dairesine gönderdi. Daire, Ekim 2022'de Danıştay kararına uydu ve işe iade kararı verdi. Bunun ardından Aralık 2022'de Doğuş patronları itiraz ettiler ve dosya geri Danıştay'a gitti. Danıştay 8. Daire Başkanlığı -aslında kendi kararına yapılan- bu itirazı Eylül ayında reddetti; karar kesinleşti. Daha en baştan hukuksuz ve yanlış olduğu açık olan bir kararın kaldırılması tam 7,5 yıl aldı!”