Yüksekova'da Newroz yürüyüşüne müdahale

img

HAKKARİ - Yüksekova'da büyük bir coşkuyla kutlanan Newroz'un ardından binlerin ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçmesi üzerine polis onlarca zırhlı araçla müdahale etti. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde binlerin katılımıyla gerçekleşen Newroz kutlaması sona erdi. Polis ablukası altında ilçe stadyumunda gerçekleşen Newroz’a yurttaşlar yöresel kıyafetleriyle geldi.  Polisin engelleme girişimlerine rağmen halk, Newroz’u büyük bir coşkuyla kutladı.
 
ALANDA ÖCALAN VURGUSU KİTLEYİ COŞTURDU
 
Newroz'un başlamasıyla birlikte polisler yapılan her konuşma sonrası Tertip Komitesi'ne "saldırı" tehdidinde bulundu. Bu uyarılar, alandaki halkın coşkusunu kat be kart artırdı. Halk, polisin “uyarılarına”, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Efrin lehine slogan atarak cevap verdi. 
 
'BİJÎ SEROK APO' SLOGANLARIYLA YÜRÜYÜŞ
 
Sanatçı Mervan Tan'ın seslendirdiği şarkılarla coşkunun doruğa ulaştığı kutlama sonrası halk yürüyüşe geçti. Halk, yürüyüş boyunca,  "Bijî Serok Apo" ile "Bê serok jiyan nabe" sloganları attı. Oremar yolu üzerinde gençlerin sloganlar eşliğindeki yürüyüşüne engel olan polis, onlarca zırhlı araçla gençlere müdahale etti. 
 
Gençler ise sloganlar atarak mahalle aralarına dağıldı. Bunun üzerine polis mahalle aralarına rastgele biber gazı attı. Kısa süre yaşanan gerginlik sona erdi.