Gazeteciler Özkan ve Serkan Erdoğan tahliye edildi

img

MERSİN - Mersin'de 7 aydır tutuklu bulunan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanları Özkan Erdoğan ve Serkan Erdoğan ilk duruşmada tahliye edildi.

 
Mersin'de 29 Temmuz 2017 tarihinde polis tarafından gözaltına alınıp; "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanları Özkan Erdoğan ve Serkan Erdoğan hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianameyi kabul eden Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi Özkan ve Serkan Erdoğan hakkında aynı iddialarla dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına ise bugün devam edilirken duruşmaya tutuklu Özkan Erdoğan, avukatı ile ailesi katıldı. 
 
 
Serkan Erdoğan ise tutuklu bulunduğu Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada Özkan ve Serkan Erdoğan Kürtçe savunma talebinde bulunurken, talepleri mahkeme heyeti tarafından kabul edildi. Kürtçe tercümanın duruşmaya katılmasıyla iddianamenin özetinin okunmasıyla duruşmaya devam edilirken, duruşmada tercüman aracığıyla savunma yapan Özkan ve Serkan Erdoğan, üzerlerine atılı suçlamaları reddetti. Yasaklı yayınlar dağıtmadıklarını ve gazeteci olduklarını ifade eden Özkan ve Serkan Erdoğan, "örgüt üyesi" olmadıklarını belirtip tahliye ve beraatlarını talep etti. Özkan ve Serkan Erdoğan'ın avukatları ise müvekillerinin gazeteci olduğunu ve yasak yayın satmadığını savunup tahliyelerini talep etti.
 
Mahkeme heyeti Özkan ve Serkan Erdoğan'ın taleplerini kabul edip adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verdi. Bir sonraki duruşma 22 Mayıs'ta görülecek.