Şırnak'ta 6 kişi serbest bırakıldı, 1 kişi tutuklandı

img

ŞIRNAK – Şırnak ve ilçelerinde gözaltına alınanlar 6’sı serbest bırakılırken, 1 kişi ise tutuklandı.

Geçtiğimiz gün Şırnak merkez ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında 23 siyasetçi gözaltına alınmıştı. Dün adliyeye çıkarılan ve aralarında yerine kayyım atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu’nun da olduğu 7 siyasetçi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bugün ise aralarında HDP Silopi İlçe Eşbaşkanı Kadir Kunur'un da aralarında olduğu 7 kişi alınan emniyet ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık 7siyasetçiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme 6 siyasetçinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkeme, DTK Delegesi Ekrem Şavlı’nın “Örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi.

Serbest bırakılanların isimleri şu şekilde: “DTK üyeleri Cemil Gün, Silopi eski DTK delegesi Fikret Cin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eşbaşkanı Kadir Kunur, Görevden uzaklaştırılan İl Genel Meclis üyeleri Elfesya Nas, Yakup Tanış ve Silopi Barış Annesi Şemse Kara."

Diğer siyasetçilerin ifadelerinin yarın alması bekleniliyor.

GÖZALTINDAKİ DURSUN'UN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Öte taraftan gözaltına alınanlar arasında Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Beytüşşebap Belediyesi eski Başkanı 65 yaşındaki kanser hastası Faik Dursun da bulunuyor. Kanser hastası olan Dursun gözaltı sırasında fenalaştığı ve aşırı derecede öksürdüğü için Koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Dursun’un bugün çıkan Kovid-19 testinin sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.