HABER-SEN’den liyakatsiz atamalara tepki

img

İSTANBUL – KESK bağlı HABER-SEN İstanbul Şubesi, yayınladıkları yazılı açıklamayla PTT’de çalışan işçilerin durumuna dikkat çekerek, liyakatsiz atamalara tepki gösterdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı HABER-SEN İstanbul Şubesi, PTT işçilerin çalışma koşullarına ve liyakatsiz atamalar ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Ülkenin köklü kuruluşlarından biri olan PTT’nin 2013 yılında kamu hizmeti anlayışından uzaklaştığının belirtildiği açıklamada, “Ancak liyakatsiz atamalar ve görevlendirmeler neticesinde zarar eden bir kurum haline gelmiştir” denildi.

'LİYAKATSIZ ATAMALAR DEVAM ETTİ'

Pandemi döneminde önemi daha da artan PTT’nin daha güçlü, kaliteli ve güvenilir kamu hizmet verebilmesinin ancak objektif bir sınavda başarılı olabileceğine dikkat çekilen açıklamada “Meslek bilgisi yeterli yöneticiler tarafından yönetilmesi ile mümkündür. Ne yazık ki PTT yönetimi son yıllarda liyakatin esas alınmadan Müdür, Başmüdür atamalarından sonra salgın zamanında da boş durmamış liyakatsiz atamalarına devam etmiştir. Büyükada ve Feriköy PTT Merkezlerinin Müdür vekili görevini, Şef ya da veznedarlar tarafından yürütülmekte iken, bu unvandaki ve aynı merkezdeki diğer çalışanlar dikkate alınmadan başka merkezlerden memur unvanlı personelin müdür olarak görevlendirilmesi iş barışını bozmakta ve adalet duygusunu zedelemektedir. Objektif ve şeffaf yürütülen yükselme sınavları yerine yandaş liyakatsiz atamaların yapılması salgın zamanı ve salgın öncesi büyük fedakârlıkla çalışan PTT emekçilerinin moral motivasyonunu düşürmekte ve kurumumuzu da geriye götürmektedir” ifadelerine yer verildi.

TALEPLER

Açıklamanın devamında şu talepler sıralandı:

“*Özveri ile çalışan PTT emekçilerinin aidiyet duygusunun yüksek tutmak, hizmetlerimizin kaliteli olmasını sağlamak ve daha da ileriye taşımak adına bir an önce personel alımının yapılması, İHS- 399 KHK ayrımı yapılmadan tüm unvanlar için görevde yükselme sınavlarının açılmasını,

*Bu tür liyakatsiz atamaların geri alınarak PTT emekçilerinin değersizleştirilmesinin önüne geçilmesini talep ediyoruz.

*KESK Haber-Sen İstanbul şubeleri olarak böyle gelmiş böyle gitmez diyor PTT de liyakatsiz müdür atamalarına, sürgünlere ve mobbinge karşı sendikalı sendikasız tüm emekçilerin tepki göstermesi gerektiğini ve PTT yönetiminin bu uygulamaları son bulanana kadar mücadelemize devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.”