Ataşehir Belediyesi’nde sendika uzmanına saldırı

img

İSTANBUL - Genel-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Gökhan Keskin, Ataşehir Belediyesi’nde çalışan Genel-İş üyeleriyle görüşmek için gittiği belediye binasında, güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradığını iddia etti.

Bugün sabah saatlerinde Ataşehir Belediyesi’nde çalışan DİSK’e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Örgütlenme Uzmanı Gökhan Keskin, belediye binasına girmek isterken, belediyenin güvenlik görevlilerinin şiddetine maruz kaldığını iddia etti. Kolundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Keskin, hastaneden darp raporu alarak kendisine şiddet uygulayanlardan şikayetçi olacağını belirtti.

‘GÜVENLİK GÖREVLİLERİ TARAFINDAN YOLUM KESİLDİ’

1 aydır Ataşehir Belediyesi'nde haksız yere işten çıkarılan işçilerin işe geri dönmesi için mücadele verdiklerini belirten Keskin, “Bu mücadeleye karşılık belediye yönetimi sendika üyeleri üzerinde baskı kurarak işçileri istifaya zorlamaktaydı. Bu yüzden sendika şubesinin çağrısı ile üyelerle bir araya gelip sendikal örgütlülüğü güçlendirmek için hafta başından beri belediye binası içinde çalışma yürütmekteydim. Bugün sabah 10.00’a doğru her gün olduğu gibi üzerimde DİSK yeleğim belediye binası içinde bulunan sendika işyeri temsilciliğine gitmek için kapıdan girdiğimde güvenlik görevlileri tarafından yolum kesildi” dedi.

‘DİSK ÖNLÜĞÜNÜ ALMAK İSTEDİLER’

Güvenlik görevlilerinin, kendisinden üstündeki DİSK amblemli yeleği çıkarmasını istediklerini söyleyen Keskin, “Kendilerine binada temsilcilik odamız olduğunu, yetkili olduğumuz Ataşehir Belediyesi’nde ve bu binanın birçok yerinde DİSK ambleminin yer aldığını hatırlatmama rağmen zorlama devam etti. Üstümdeki yeleği elime alarak girmek istediğimde ise yeleğimi kapıdan dışarı atmamı söyleyerek çekiştirip elimden alınmak istendi. Buna izin vermemem ve bu hukuksuzluğa direnmem üzerine ise 10’nun üzerinde güvenliğin saldırısına uğradım” ifadelerini kullandı.

‘ODAYA KAPATIP İŞKENCE YAPTILAR’

Bu kişiler tarafından zorla bir odaya kapatıldığını ileri süren Keskin, “Burada da amir ve müdürlerin küfür ve saldırılarına maruz kaldım. Odanın içinde yere yatırılıp kafama bastırılıp işkence edilerek, günlerdir işçileri ‘kışkırttığım’ bu yüzden günümün gösterileceği söylendi. Bu saldırılara direnmem ve bir şube yöneticisinin olay yerine gelmesi ile saldırganların elinden kurtuldum” diye belirtti. Hastaneden darp raporu alıp, şikayette bulunacağını aktaran Keskin, “Bilinsin ki bu işkenceci yöntemlerle, baskı ve şiddetle asla yılmadık, yılmayacağız” diye konuştu.

‘SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi de sitelerinde yazılı açıklama yaparak, “Emek ve demokrasi mücadelesine ve onun ayrılmaz parçası olan sendikal hak ve özgürlükler mücadelesine yönelik hiçbir baskıya karşı bugüne kadar sessiz kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız” dedi.