Emekçilerden greve katılım çağrısı

img

DERSİM / URFA - Dersim ve Urfa'da KESK Şubeler Platformu, hükümet ve sendikalar arasında devam eden TİS görüşmelerine ilişkin 27 Ağustos'ta gidecekleri greve ilişkin çağrı yaptı.

 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dersim Şubeler Platformu, hükümet ve sendikalar arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine ilişkin platform binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Dersim Şube üyesi Ümit Yıldız, fahiş oranda zamların yaşandığı bir süreçte gidilen görüşmede hakları elinden alınan milyonlar olarak 27 Ağustos’ta "İnsanca bir yaşam ve güvenli bir iş" şiarıyla 1 gün sürecek greve gideceklerini söyledi. Yıldız, “Hak verilmez mücadele ile alınır” ilkesi ile ortak mücadeleyi yükseltme çağrısı yaparak, "En başından beri bu ilke doğrultusunda, kamu emekçilerinin ortak çıkarları için mücadele eden, bunun için bedeller ödeyen konfederasyonumuz KESK her zaman olduğu gibi bugün de üzerine düşen sorumluluğun gereğini getirmeye hazırdır" dedi. 
 
Yıldız, tüm kamu emekçilerini, kendilerini yok sayan ve alay eden teklifler sunanlara karşı haklarını korumak için 27 Ağustos’ta g(ö)reve çağırdı.
 
URFA: GREVDEYİZ 
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Urfa Şubeler Platformu da konuya dair Eğitim Sen Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda kamu emekçisinin katıldığı toplantının düzenlendiği salona “Grevdeyiz” yazılı pankart asıldı.
 
Toplantıda konuşan Eğitim-Sen Şube Eşbaşkanı Leyla Mumin, hükümet ve yetkili sendikanın zam oranında anlaşamaması nedeniyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşınan pazarlığın sonucundan adil bir karar çıkmayacağını belirtti. Mumin, üzerlerine düşen sorumluluğun gereği olarak 27 Ağustos günü üretimden gelen güçlerini kullanarak, tüm yurtta bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını dile getirdi. 
 
Kamu İşveren Heyeti adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan’ı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıkladığı zam teklifiyle kamu emekçisiyle açıkça alay edildiğini vurgulayan Mumin, emekçinin ödediği vergilerle patronlara kıyak üstüne kıyak yamakta sınır tanımayanların ve savaşa bütçe ayıranların iş emekçiye geldiği için yine ‘Bütçe yok. İmkânlar kısıtlıdır’ dediğini söyledi. Çizilen pembe tablolara rağmen kamu emekçilerinin ve emeklilerinin yaşadığı sıkıntıları anlattıklarını belirten Mumin, şöyle devam etti: “Biz anlatma görevimizi yaptığımıza inanıyoruz. Konfederasyonumuzun söz konusu teklifin yok hükmünde olduğunu açıklayarak tüm kamu emekçilerine ortak mücadele çağrısında bulunması ve tepkilerin artarak sürmesi,  yandaş konfederasyon yönetiminin sefalet zammı tekliflerini kabul etmesini zorlaştırmıştır. 20 Ağustos’ta ‘dostlar alış verişte görsün’ misali, sadece Ankara ile sınırlı,  iki saat iş bırakma ve bakanlık önüne boş cüzdan bırakma eylemi gerçekleştirerek topu Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna atmışlardır. 21 Ağustos itibari ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlamıştır.  On bir üyesinden yedisi doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından atanan, konfederasyonların önerdiği üç akademisyen içinden birisi bile Cumhurbaşkanınca belirlenen söz konusu kuruldan adil kararlar almasını beklemek neredeyse imkânsızdır.”