Sağlık çalışanları: Daha kaç sağlık çalışanı ölmeli

img
URFA - Urfa'da bulunan sağlık meslek ve emek örgütleri ile baro, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet vakalarına dikkat çekmek amacıyla ortak basın açıklaması yaptı. Hükümete çağrı yapılan eylemde, “Yasa yapıcıların bunu anlaması için kaç sağlık çalışanın daha ölmesi gerekmektedir?" denildi. 
 
Urfa Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Sağlık Sen, Sağlık Sen, Urfa Aile Hekimleri Derneği ve Urfa Barosu, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet vakalarına karşı ortak basın açıklaması yaptı.
 
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan açıklamaya, sağlık çalışanları yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. "Artık yeter sağlıkta şiddete hayır" pankartı açılırken, açıklamayı Urfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik okudu. 
 
Her gün sağlık çalışanlarına dönük şiddet vakalarını değişik biçimlerde gördüklerini dile getiren Melik, son olarak 14 Kasım’da çalıştığı hastaneden evine giderken hastane otoparkında şiddette maruz kalan İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Ebru Kılıç'ı hatırlattı. Hükümeti defalarca uyarmalarına rağmen sağlık çalışanlarına dönük şiddet vakalarının üzerine gidilmediğine dikkat çeken Melik, "Çıkan Torba yasa sağlıkta şiddeti önleyici hiçbir yasal düzenleme içermemektedir. Yasa yapıcıların bunu anlaması için kaç sağlık çalışanın daha şiddete uğraması, hatta ölmesi gerekmektedir?" diye sordu. 
 
 
Açıklamanın ardından ortak açıklamaya katılan kurumların temsilcileri de yaptıkları kısa konuşmalar ile sağlıkta çalışanlar ile halkın karşı karşıya getirilmesine son verecek yasal düzenlemelerin çıkarılmasını talep ettiler.