İzBB'de eylemler devam ediyor

img
İZMİR - İzBB ile Tüm Bel-Sen arasındaki TİS görüşmelerinde halen anlaşma sağlanamazken, belediyenin 16 bin 750 lira üzerinden sözleşme teklif ettiğini duyuran sendikalar tepkilerini dile getirdi. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık üzerine başlayan eylemler yaklaşık bir aydır devam ediyor. Eylemler kapsamında İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) önünde açıklama gerçekleştirildi. "Toplu sözleşme hakkımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz" pankartının taşındığı açıklamaya, memur sendikaları da destek verdi. 
 
Eylemde konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, geçtiğimiz hafta belediye ile yapılan görüşmede, yaklaşık iki yıl hiç artış olmadan 16 bin 750 TL üzerinden sözleşme teklifi yapıldığını aktardı. Bunun kazanılmış haklara saldırının ötesinde hakların eritilmesi olduğunu söyleyen Keleş, "Cemil Tugay, sosyal denge tazminatı, ikramiye ve halkın bakkalı ödemelerinin toplamı olan 16 bin 750 TL üzerine memurlara 2024 yılı Temmuz ayında yapılan artışı ve 2025 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yapılacak artışların yansıtılmasını kabul ettiğini, bunun yanında kazanılmış sosyal ve özlük haklarına kabul ettiğini bu şekilde bir toplu söz yapmak istediğini CHP Genel Merkezi'ne bildirdiğini, oradan olumlu bir haber gelmesi durumunda toplu sözleşme yapmak istediğini ifade etmiştir. Toplu sözleşme konusunda muhatabımızın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı olduğunu vurguladık. Tıkanan sözleşmeyi çözüme ulaştırmak için Sayın Cemil Tugay'ın diyalog kanallarını açmasını yerinde ve olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz" diye belirtti.