Başhekim SES üyelerini hastaneden çıkarttırdı!

img
İSTANBUL- Hastanede açıklama yapmak isteyen SES üyeleri hastane başhekimi tarafından “teröristsiniz” denilerek dışarı çıkartıldı. 
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yöneticileri, Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde (Esenyurt Devlet Hastanesi) 1 Mayıs çalışması yürütürken özel güvenlik, hastane polisi ve jandarma tarafından engellenerek zorla hastane dışına çıkarıldılar.
 
Önceki hafta 71 sağlık emekçisinin hastane yemekhanesinde yedikleri yemek sebebiyle zehirlenmesine dair konuşma yapmak isteyen sendika yöneticileri, “Özgürlüklerimizi ortadan kaldıran, savaş politikalarıyla halkları düşmanlaştırarak iktidarda kalmaya çalışan, her seferinde bizi değil zenginlerin sermayenin patronların yüzünü güldüren bu düzenin bize tek vaadi daha fazla yoksulluk, daha fazla sefalet ve daha fazla baskıdır. Ancak bu böyle gitmez; insan, emek, doğa düşmanı bu düzene artık yeter demeliyiz” diyerek sağlık emekçilerini 1 Mayıs’a çağırdı.
 
‘SENDİKAL MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’
 
Açıklama esnasında hastane başhekimi tarafından “teröristsiniz” denerek sözlü tacize uğrayan sendika yöneticileri sonrasında başhekimin talimatıyla zorla dışarıya çıkarıldılar. Buna karşı yasal süreç başlatacaklarını belirten sendika yöneticileri, iş yerlerinde örgütlenme çalışmalarına, sendikal mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.