Agrobay işçilerinin davası ertelendi

img
İZMİR - Agrobay işçilerinin yargılandığı davanın duruşmasında, avukatların hakimin reddi talebi reddedildi.
 
İzmir Bergama'da bulunan Agrobay Seracılık'ta sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmalarını protesto ederken gözaltına alınan işçiler hakkında açılan davanın ilk duruşması Bergama 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. “Gösteri ve yürüyüşler kanununa muhalefet etmek" suçlamasıyla açılan davanın duruşmasında, işçiler, sendika yöneticileri ile avukatları hazırlanırken, kentteki siyasi parti ve kurum temsilcileri izleyici olarak bulundu. 
 
REDDİ HAKİM TALEBİNE RET 
 
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak söz alan işçilerin avukatları, mahkeme hakiminin soruşturma aşamasında görev alarak sendika başkanları ve üyeleri hakkında Agrobay Şirketi’ne 500 metre yanaşmama kararını veren hakim olduğunu belirtti. Davanın tarafsız yürümeyeceğini ve Ceza Muhakeme Kanunu'na göre soruşturma aşamasında görev alan hakimin kovuşturma aşamasında görev almasının mümkün olmadığını belirten avukatlar, re’sen geri çekilme ve hakimin reddi talebinde bulundu. 
 
Talebi reddeden mahkeme hakimi, avukatların bir üst mahkemeye yapacağı itirazın sonucuna göre de duruşma tarihinin belirleneceği kararını verdi.
 
'YARGI TARAFSIZLIĞINI KAYBETTİ'
 
Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapıldı.
 
İşçilerin avukatlarından Kardelen Hazal Aslan, asker müdahalesine ilk kez Agrobay'da tanıklık etmediklerini söyledi. Aslan, “Burada yapılan yargılama işlemi, taraf olan jandarmanın saldırılarıyla tarafsızlığını tamamen kaybetmiş durumdadır. Bu yargılamalarda açık bir şekilde şirketler lehine kararlar verilmektedir. Bu sebeple hukuksuzluğu açık şekilde teşhir etmek zorundayız. Bugün görülen duruşmada daha önce işçi ve sendika başkanına adli kontrol cezası veren hakim aynı zamanda bu dosyaya bakan hakimdir. Bu sebeple hakimin çekilmesini istedik. Ancak bu reddedildi. Bütün bu süreci hukuki ve fiili zeminde sürdürmeye devam edeceğiz" diye belirtti.