‘İşsizler ordusu 1 Mayıs’ta alanda olmalı’

img

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlaması için çağrı yapan Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Şirin Görbüz, KHK’ler ile haksız hukuksuz şekilde görevlerinden ihraç edilenlerin oluşturduğu işsizler ordusunu kutlamanın yapılacağı 5 Haziran Meydanı'na davet etti.

Diyarbakır’da bu yıl 5 Haziran (İstasyon) Meydanı'nda “Güzel Günler Göreceğiz” şiarıyla yapılacak olan 1 Mayıs hazırlıklarında sona gelindi. OHAL KHK'leriyle en fazla çalışanın ihraç edildiği kentlerin başında gelen Diyarbakır'da, emekçiler alanlara çıkarak gasp edilen haklarını talep edecek. 
 
1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Şirin Görbüz de OHAL KHK’leri ile haksız hukuksuz ihraç edilen, gazetesi, derneği kapatılanların meydanda olacağını söyledi. 
 
Ülkede her geçen gün etkisini daha fazla hissettiren ekonomik krizin emekçilerin alım gücünü düşürdüğünü söyleyen Görbüz, en büyük haykırışlarının barış ve demokrasi olacağını, çünkü toplumun huzura ihtiyaç duyduğunu vurguladı. 
 
‘OHAL İLE İŞSİZLER ORDUSU BÜYÜYOR’
 
Güvencesizliğin emekçilerin en temel sorunları haline geldiğini söyleyen Görbüz, "OHAL ile beraber ilan edilen KHK’lerle binlerce kamu emekçisi ve işçiler, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edildi. Yapılan soruşturmalardan sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden işçiler işinden olanlarla beraber giderek büyüyen bir işsizler ordusunu ortaya çıkarıyor” dedi
 
‘TÜM EMEKÇİLER ALANDA HAZIR OLMALI’
 
Görbüz, güvenlik soruşturmalarından sonra kamuda çalışmanın engellenmesi ile iş bulmanın sorun haline geldiğini de belirtti. Görbüz, "Emekçiler iş bulma sorunundan sonra ucuz işgücü olarak çalışmak zorunda bırakılmakta. Ciddi düzeyde bir emek sömürüsünün koşulları yaratılıyor" diye kaydetti. 
 
Savaşa karşı barış diyenlerin meydanda seslerini haykıracağını belirten Görbüz, tüm emekçileri ve 1 Mayıs'ta 5 Haziran Meydanı'nda olmaya davet etti.