BTS’nin oturma eylemi 7’nci haftasında

img

İZMİR – BTS, baskı ve sürgünlere karşı başlattığı oturma eyleminin 7’nci haftasında “Bu hukuksuz uygulamalar sonlandırılmalı, üye yönetici ve temsilcilerimiz eski görev yerine derhal iade edilmelidir" dedi.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, sürgünlere ve baskılara karşı oturma eylemleri  7’nci haftasında devam ediyor. Alsancak Gar önünde bir araya gelen KESK üyeleri, "Sürgünler baskılar bizi yıldıramaz" ve "Liyakatsiz atama ölüm demektir" sloganları attı. Açıklamayı BTS İzmir Şubesi Hukuk Sekreteri Necat Sezginer okudu.

Sezginer, geçtiğimiz hafta Biçerova Gar’da yaşanan iş kazasında soruşturmanın sürdüğünü hatırlatarak, "Biliyoruz ki bu kazaların asıl sebebi, sermayedarların işlerinin kesintisiz yürümesi adına alınmayan önlemler, personel üzerinde yaratılan baskılardır, liyakatsiz yöneticiler ve sermaye çarkının her şeye rağmen dönmesinin istenmesidir" dedi.

‘GÖREV YERİNE İADE EDİLMELİLER’

Sezginer, sürgünlere ve dayatmalara boyun eğmeyeceklerini söyleyerek, "TCDD Genel Müdürlüğü’nü uyarıyoruz. Bu hukuksuz uygulamalar sonlandırılmalı, üye yönetici ve temsilcilerimiz eski görev yerine derhal iade edilmelidir" şeklinde konuştu.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş ise, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında açılmış olan davalara tepki gösterdi. Karakaş, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen ceza Yargıtay tarafından onaylandığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Böylece vekilliği düşürülmüş oldu. İnsan hakları, barış ve demokrasi mücadelesini savunanlara selam olsun, KESK İzmir olarak verilen bu cezaları tanımıyoruz."