Sağlık çalışanları 'Maskeler Konuşuyor' kampanyası hakkında bilgilendirildi

img

ANTALYA - Antalya'da örgütlenme çalışmaları kapsamında işyeri ziyaretlerinde bulunup, sağlık çalışanlarının talep, görüş ve önerilerini dinleyen SES Şube yöneticileri, başlattıkları "Maskeler Konuşuyor" kampanyası hakkında bilgilenlendirmelerde bulundu.

 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, örgütlenme çalışmaları kapsamında başlattıkları işyeri ziyaretlerini bugün de sürdürdü. Geçen hafta Elmalı, Korkuteli ve Kemer ilçelerindeki sağlık emekçileriyle buluşan sendika yöneticileri bu kez Finike ve Kumluca’daki sağlık emekçileriyle bir araya geldi. 
 
Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yücel Kurt ve Baş Hemşire Hatice Demircan’la da görüşen sendikacılar, sağlık emekçilerinin talep, görüş ve önerilerini iletti. 
 
Sürdürdükleri örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi veren SES Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz, Ocak ayı boyunca işyeri ziyaretlerini sürdüreceklerini ifade etti.
 
Bu ziyaretlerde talep, görüş ve önerilerini dinledikleri sağlık emekçilerini SES Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü başlatılan "Maskeler Konuşuyor" kampanyası hakkında bilgilendirdiklerini söyleyen İçöz, "SES’imiz, çığlığımız duyulmadı; taleplerimiz görülmedi. Şimdi sıra maskelerimizde! Kampanyanın dört hafta boyunca süreceğiz. Özlük, pandemide toplumun sağlık ve sosyal hizmet hakkı, işçi sağlığı ve güvenliği başlıklarından oluşan taleplerimizi, dört hafta boyunca maskelerimizle dile getireceğiz” dedi.
 
Kampanya kapsamında dört hafta boyunca işyerleri önünde, yemekhanelerde, toplantı salonlarında sessiz oturma eylemleri, açıklamalar gerçekleştireceklerini belirten İçöz, şu bilgileri verdi: “Taleplerimizin yazılı olduğu maskelerimizle sesimiz duyulsun diye çalışacağız. Her haftaya uygun taleplerimizi dile getiren hashtag ve kısa videolarla sesimizi duyurmaya çalışacağız. Emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokrasi güçleriyle ortaklaşmaya sözümüzü, SES’imizi buluşturmaya çalışacağız. Biz elbette ki susmayacağız ama sıra maskelerimizde. Taleplerimizi maskeler sessiz çığlıklarıyla; sağlık emek ve meslek örgütleri, tüm siyasi ve demokratik kitle örgütleri ve siz halkımız aracılığıyla tüm ülkeye duyuracaklar. Halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkı ile işkolu emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik haklarını birbirinden ayrı göremeyiz.  Çünkü; 'ya hep beraber ya da hiç birimiz, kurtuluş yok tek başına'  söylemi boşuna değildir. Mücadeleyi birlikte büyüteceğiz ve birlikte kazanacağız.”
 
İçerisinde yer aldıkları KESK Antalya Şubeler Platformu olarak ilk eylemlerini 15 Ocak Cuma günü saat 12.30’da Antalya Defterdarlığı önünde gerçekleştireceklerini de paylaşan İçöz, başta sağlık emekçileri olmak üzere tüm kamu emekçilerini desteğe davet etti.