Antikapitalist öğrenciler: İklimi değil sistemi değiştir

img

İSTANBUL – Kadıköy’de bir araya gelen Antikapitalist öğrenciler, iklim krizinin en büyük sorumlusunun kapitalizm olduğunu söyleyerek, “İklimi değil sistemi değiştir” dedi.

Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde bir araya gelen Antikapitalist Öğrenciler, “İklimi değil sistemi değiştir” şiarıyla basın açıklaması düzenledi. “İklimi değil sistemi değiştir” pankartlarının açıldığı açıklamaya çok sayıda öğrenci katıldı.

Antikapitalist öğrenciler adına açıklamayı Özge Korkmaz yaptı.

‘İKLİM KRİZİ ETKİLERİNİ GÖSTERİYOR’

İklim krizinin son hızla devam ettiğini söyleyen Korkmaz, “İklim krizinin etkileri şimdiden birçok yerde kendisini gösteriyor. İklim değişiminin sonucunda ortaya çıkan kuraklık, seller, hortumlar, dolu fırtınaları ve su baskınları birçok canlının yaşam alanını tehdit ediyor” dedi. İklim krizinin aynı zamanda toprağı işlenemez hale getirdiğini ifade eden Korkmaz, “Türkiye'de 2018 yılında, kaydedilen 840 'doğal’ afet ile bu konuda rekor kıran bir yıl olarak tarihe geçti” dedi.

‘KRİZİN EN BÜYÜK SORUMLUSU KAPİTALİZMDİR’

Dünyanın önde gelen milyon dolarlık petrol şirketlerinin sorumluluktan kaçarak, tüm suçu tüketicilerde attığına dikkat çeken Korkmaz, “Bu algıyı yaratmak için de şirketler hükümetlere para akışı sağlayarak lobicilik faaliyeti yürütüyor. Dünyanın önde gelen petrol şirketleri kâr üstüne kâr ederken iklim krizinin sistemle ilgili olmadığını, iddia ediyor ama iklim krizinin en büyük sorumlusu kapitalizmdir” ifadelerini kullandı.

Adaletsizliğe karşı isyanı büyüteceklerini söyleyen Korkmaz son olarak, "Sorun bizde değil, zenginliğine zenginlik katanlarda. İklimi değil bu çürümüş sistemi değiştirmeliyiz. Şirketleri değil gezegeni kurtarmalıyız" diye konuştu.