EGEÇEP’ten ekoloji mitingine davet

img
İZMİR - EGEÇEP, 26 Ekim’de Ankara'da yapılacak ekoloji mitingi öncesi Ege bölgesindeki belediyeler, ekoloji hareketleri ve doğal yaşam savunucularını mitinge davet etti.
 
Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), "İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz" şiarıyla 26 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek mitinge ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ülkenin dört bir yanının ve Ege bölgesinin ağır bir ekolojik yıkımla karşı karşıya olduğu belirtilen açıklamada, "Kömürlü termik santraller, metalik madencilik ve nükleer santral projeleri, taş, mermer, mıcır ocakları, JES, HES, RES talanı, balık çiftlikleri, havamızı, suyumuzu, toprağımızı, denizlerimizi ve kıyılarımızı, yaşam ve üretim alanlarımızı tehdit ediyor. Binlerce yılda oluşan ekosistemlerimizi, zengin biyo çeşitliliğimizi, kadim kültürlerimizi, kültürel varlıklarımızı tehdit ve tahrip ediyor" denildi. 
 
MİTİNGE KATILIM ÇAĞRISI
 
Açıklamada, uluslar üstü sermaye grupları ve ülkedeki uzantılarının neden olduğu iklim krizi, küresel ısınma, gezegen ve ülkedeki tüm canlı yaşamını bir yok oluş tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı da vurgulandı.
 
"Yeraltı ve yerüstü doğal varlıklarımıza yönelik her saldırı, doğanın sadece bir parçası olan biz insanlara da yapılmış demektir. Diğer tüm canlılarla birlikte kendi türümüzün de varlığını korumak için sesimizi ve ekoloji mücadelesini yükseltmekten başka çaremiz var mı?" diye sorulan açıklamanın devamında İzmir başta olmak üzere ve Ege bölgesindeki tüm belediyeler, ekoloji hareketleri ve doğal yaşam savunucuları mitinge davet edildi.