NKP: Yemekli Akkuyu Turu Çernobil Turu'na dönmesin

img

MERSİN - Nükleer Karşıtı Platform, iktidar tarafından Akkuyu Nükleer Santrali'ne gazetecilerin götürüleceği gezintiye tepki gösterdi. 

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP), 22 Ekim'de Mersin'de bulunan gazetecilerin Akkuyu Nükleer Santrali'ne götürülerek, yemekli nükleer santral gezisi yapılmasına tepki gösterdi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan açıklamada konuşan Mersin NKP Dönem Sözcüsü Emre Üresin, "Yıllarca 'Akkuyu Çernobil olmayacak' diyorsak şimdi de  'Yemekli Akkuyu Turu Çernobil Turu'na dönmesin' diyoruz" dedi.
 
'NÜKLEER GÜZELLEME'
 
Yapılanın nükleer güzelleme olarak niteleyen Üresin, "İnşaat alanında iki kere oluşmuş çatlağın sıvasını, yok edilen ormanı, betona çevrilen koyu göstermeyecekler. Santralin daha faaliyete geçmeden yarattığı çevre kirliliğini, Büyükeceli köylülerinin isyanını anlatmayacaklar. Kanalizasyon altyapı sistemi olmayan, bütün atıkların Çağlayık Deresine bırakıldığını, derenin kanalizasyon sistemi gibi kullanıldığını, inşaat sahasında patlatılan dinamitlerden kaynaklı Büyükeceli üzerine yağan toz bulutunu; kısaca Büyükeceli'nin daha şimdiden bu yükü kaldıramadığından söz etmeyecekler. Programda planlanan öğle yemeği ise belki de radyasyonsuz yenebilecek son salatalar ve yemekler olduğunu vurgulamak açısından çok manidar. Kaybedeceklerimizin sadece küçük bir parçası o yemekler" ifadesinde bulundu.
 
Üresin, Mersin halkına  ve tüm Doğu Akdeniz kıyısında yaşayan insanlara karşı sorumlu olduklarını belirterek, "Mersin NKP olarak siz, basın emekçilerini bu nükleer güzellemeye ortak olmamaya çağırıyoruz. Sizleri çevreden yana olmaya doğanın talanına dur demeye davet ediyoruz."