MHP'li belediyeden mera ve ormanlık alana taş ocağı

img
KÜTAHYA - MHP yönetimindeki Kütahya Belediyesi orman ve meralık alanları yok edecek yeraltı suyu kuyularına çok yakın bir bölgede kalker ocağı ve kırma-eleme tesisi kurmak için ÇED süreci başlattı. 
 
MHP yönetimindeki Kütahya Belediyesi Merkez ilçesi Ortaca Köyü'nde kalter ocağı ve kırma-eleme tesisi kurmak için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlattı. 31,2 hektarlık alan için ÇED raporu hazırlanan alanın 24,94 hektarlık kısmı ocak olarak işletilecek. Açık ocak usulü patlatma yöntemiyle işletilecek ve yıllık 350 bin ton kalker üretimi yapılması planlanıyor. Üretilen kalker, ÇED alanına kurulacak kırma-eleme tesisinde boyutlandırıldıktan sonra Kütahya Belediye Başkanlığının projelerinde kullanılacak. 
 
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması kayıtlarına göre, orman arazisi niteliği taşıyan alan için Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde "Sakıncası yoktur" diyerek onay verdi. Yine rezerv alan içinde bulunan alan Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden alınan görüşe göre de nakliye güzergahının, 186 bin 438,21 metrakarelik kısmı mera alanları içinde kalıyor. Alanın 500 metre uzağında Karaağaç Köyü, 250 metre uzağında ise tarla ve hayvan ağılları bulunuyor. 
 
SU KAYNAKLARINA YAKIN
 
Devlet Su İşleri (DSİ) 3'üncü Bölge Müdürlüğü ise ocak alanının S.S Kütahya Merkez Ortaca Yeraltı suyu Sulama Kooperatifi sulama sahasına ve yeraltı suyu kuyularına çok yakın olduğunu belirtmesine rağmen, sadece, "Çalışma esnasında yapılacak patlatmaların Kooperatif Kuyularına zarar veremeyecek şekilde dizayn edilmesi" yönünde bir uyarıyla ocağın işletilmesinde 'sakınca' görmedi.