Alanya’da orman yangını: 17 ev boşaltıldı

img

HABER MERKEZİ – Alanya’da, gündüz saatlerinde orman yangınına müdahale çalışmaları devam ederken, bölgedeki 17 ev boşaltıldı. 

 
Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Dim Barajı mevkiinde orman yangını çıktı. Dumanın fark edilmesi üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, karadan ve havadan müdahale etmeye başladı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangından 190 hektarlık alan etkilendi. Bölgede, bir evin yandığı ve 17 evin de boşatıldığı belirtildi. 
 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Antalya, Alanya'daki orman yangınına; 10 uçak, 11 helikopter, 54 arazöz, 4 iş makinesi, 363 personel sevk edildi. Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalemiz sürüyor" dedi. 
 
17 EV BOŞALTILDI 
 
Yangından 190 hektarlık alanın etkilendiğini aktaran Yumaklı, 1 evin yandığını, 17 evin de boşaltıldığını belirtti. Yumaklı, rüzgarın yön değiştirmesinin müdahaleyi güçleştirdiğini ancak yangının gücünün büyük ölçüde kırıldığını da aktardı.
 
Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise, yangına yaptığı açıklamada, "Orman Genel Müdürlüğümüzün, belediyelerimizin ekipleri seferber olmuş durumda. Bütün ekiplerimizle müdahale devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya bir risk başvurusu gelmedi. Şu anda karadan, havadan çalışmalar devam ediyor" diye belirtti. 
 
Öte yandan bölgede konaklayan arıcılar,  kovanlarının zarar görmemesi için bölgeden uzaklaştırıldı.