Munzur Vadisi’nde sonbahar renkleri

img

DERSİM - Sonbaharın gelmesiyle birlikte eşsiz güzelliğe bürünen Munzur Vadisi, kartpostallık görüntüsüyle dikkati çekiyor. 

Dersim merkezden başlayıp Ovacık ilçesine ilerleyen ve 1971 yılında Milli Park ilan edilen Munzur Vadisi, kartpostallık görüntüsü ve eşsiz güzelliğiyle dikkat çekiyor. 42 bin 674 hektarlık yüz ölçümüyle Türkiye'nin en büyük milli parkları arasında gösterilen vadide, farklı türlerdeki ağaçlardan dökülen yapraklar, sonbaharın gelişiyle sarı ve kırmızı renklere bürünerek, Dersimlilere görkemli bir manzara sunuyor. 
 
‘2 BİN BİTKİ TÜRÜ, YÜZDE 20 ENDEMİK BİTKİ
 
Vadi, 2 bine yakın bitki türü barındırıyor. Meşe türlerinin yükseklerde hâkim olduğu vadi, huş, ceviz, kavak, söğüt, çınar, asma, akağaç, karaağaç, dişbudak, yabani fındık ve çalı gibi bitki türlerine, yaban hayvanlarından da vaşak, yaban keçisi, tilki, kurt, sansar, su samuru, porsuk, sincap, tavşan, yaban domuzu, ur kekliği, çengel boynuzlu dağ keçisi ve boz ayı gibi canlılara ev sahipliği yapıyor. Gezi sıralarında dağların arasında dağ keçileri, ayı, kurt veya çeşitli kuşlara rastlamak mümkün. Doğaseverlere endemik bitkiler arasında gezinti imkanı sunan vadide, çiçeklere konan arı ve kelebekler ise, ayrı bir renk oluşturuyor.
 
ANA FATMA TEPESİNDE MUNZUR’U İZLEMEK
 
Munzur Vadisi yolunda bulunan Ana Fatma Tepesi’nden aşağı bakıldığında suyun eşsiz güzelliği, dağların arasından göze çarpıyor. Havaların soğumasına rağmen ziyaretçiler, manzarayı izlemek için tepeye akın ediyor.
 
MA / Ayşe Sürme