'Çocuklar için yeşil alan istiyoruz'

img

ANKARA - Eski Kömür Deposu alanına yapılmak istenen projeye karşı çıkan mahalleliler, hafriyat çalışmasının başlatıldığı alanda bir araya gelerek, “Çocuklarımızın rahatlıkla oynayabileceği yeşil bir alan istiyoruz” dedi.

Ankara’nın Mamak İlçesi’ne bağlı Ege Mahallesi’nde bulunan ve eski Kömür Deposu olarak bilinen Mamak Çöplüğü alanına yapılmak istenen projeye karşı çıkan mahalle halkı, inşaat alanında bir araya geldi. Halk, projeye karşı başlatılan kampanya için imza attı. Etrafını çevrelediği alanda hafriyat çalışmasını başlatan Mamak Belediyesi, astığı billboardlarda yaptığı projeyi “Mutlu Ege Spor Kompleksi” olarak tanıtıyor. Alanın yapılacak spor kompleksi ile halı sahalarla çevrileceğini belirten mahalle halkı ise alanda halka açık yeşil bir parkın yapılmasını istiyor.
 
‘BACALARIN AÇILMASINI İSTİYORUZ’
 
Hafriyat çalışmasının sürdüğü alanda bir araya gelen mahalle halkı, belediyenin başlattığı projeye dair ayrıntıları görmek istediklerini belirtti. Burada çalışmayı sürdüren işçilerle konuşan Ege Mahallesi Muhtarı Ali Kahraman, “Biz parka karşı değiliz, yeşil alan isteyen biziz. Burası eski çöplük alanı olduğu için yerin 20 metre derinliğinde 18 tane metan gazı bacası vardı. Bu projeyle beraber bacalar kapatılmış. Biz öncelikle bu bacaların açılmasını istiyoruz. Proje ile ilgili iki kere başvuru yaptık, bize sunacaklarını söylediler ama henüz bir şey görmedik. Proje daha Mamak Belediye Meclis’ine girmemiş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sorduk oraya da gitmemiş. Meclisten geçmeyen bir proje yasal değil. Mamak Belediyesi şu an burada suç işliyor. Burası sadece Mamak Belediyesi’nin değil” dedi.
 
Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Gök ile de telefon üzerinden görüşen Kahraman, “Belediye Başkan Yardımcısı, yarın projeyi muhtarlığa getireceğini söyledi” bilgisini paylaştı.
 
ÇOCUKLAR İÇİN YEŞİL ALAN
 
Daha sonra açıklama yapan Kahraman, şunları ifade etti: “Bacalarının kapatılması ile binaların altında gaz sıkışması olacak. Bir diğeri biz burayı yeşil alan olarak istiyoruz. Başkasına kiraya verilecek, basket sahası, futbol sahasının yapıldığı bir yer istemiyoruz. Yeşil alan için gerekirse kampanya başlatarak her birimiz birer ağaç alma koşuluyla kendi ağacımızı kendimiz dikeriz. Belediyeden bunu talep ediyoruz. Bu alanın hepsi Mamak Belediyesi’ne ait değil. Bu nedenle belediye imar mevzuatına aykırı davranıyor. Çocuklarımızın rahatlıkla oynayabileceği yeşil alan istiyoruz. Herkesi de duyarlılığa davet ediyoruz. Gerek büyükşehir belediyesi gerekse Mamak Belediyesi olsun, yeterince sesimizi duymadığı takdirde mahalle halkı olarak burada sabaha kadar otururuz. Burası bizim yerimiz.”