Arap Parlamentosu’ndan BM’ye Libya çağrısı

  • dünya
  • 23:33 22 Mayıs 2020
  • |
img

HABER MERKEZİ- Arap Parlamentosu Başkanı Mişel Bin Fehim El Sulemi, BM’ye çağrı yaparak Libya’daki savaşa acil müdahale edilmesini, silah ve asker sevkiyatının yasaklanması istedi.

Arap Parlamentosu Başkanı Mişel Bin Fehim El Sulemi, Birleşmiş Milletler’e (BM) Libya’da devam eden savaşın sona erdirilmesi amacıyla çağrıda bulunan bir mektup yazdı. 

Sulemi, BM Genel Sekreterliği ve BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı’na gönderdiği mektupta, sivillerin korunması için Libya’daki savaşın durdurulması için taraflara çağrı yapılması, BM denetiminde barış sürecinin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Mektupta Libya halkının koronavirüs salgını, abluka altında bulunan kentler ve savaş nedeniyle insani açıdan büyük zorluklar yaşadığı belirtilerek, Ramazan Bayramı nedeniyle Libya’da kanın durması gerektiği kaydedildi. Sulemi Libya krizine en uygun çözümün siyasi olduğunu ifade ettiği mektubunda BM ve Güvenlik Konseyi’ne çağrı yaparak, Libya’nın iç işlerine müdahalelerin durdurulması ve BM Güvenlik Konseyi’nin Libya’ya silah ve asker sevkiyatını durdurmak için aldığı kararın uygulanmasını talep etti.