Pakistan'da yolcu uçağı evlerin üzerine düştü

  • dünya
  • 13:47 22 Mayıs 2020
  • |
img

HABER MERKEZİ - Pakistan Havayolları’na ait içerisinde 107 yolcunun bulunduğu uçak, ülkenin Karaçi kenti yakınlarında evlerin üzerine düştü. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtilen kaza sonrası tüm hastanelerde acil durum ilan edildi. 

Pakistan Havayolları’na (PIA) ait PK8303 Lahor LHE - Karaçi KHI seferini yapan A320 Airbus modeli uçak, kalkıştan kısa süre sonra düştü. 
 
Lahor'dan Karaçi'ye giden uçağının Jinnah Uluslararası Havaalanı'na inmeyi planladığı ancak Karaçi'nin Model bölgesinin yakınlarına evlerin üzerine düştüğü belirtildi.
 
Pakistan Uluslararası Havayolları sözcüsü, kazayla ilgili yaptığı açıklamada uçakta 99 yolcu,8 mürettebat bulunduğunu duyurdu.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Hizmetler Arası Halkla İlişkiler’den (ISPR) yapılan açıklamada, Ordu Hızlı Tepki Gücü’nün kaza noktasına gönderildiği ve kurtarma çalışmalarına katılacağı belirtildi. Pakistan Sağlık ve Nüfus Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, kaza sonrası Karaçi kentindeki tüm hastanelerde acil durum ilan edildiği duyuruldu.

‘11 ÖLÜ, 6 YARALI HASTANEYE GETİRİLDİ’

Uçak kazasına ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık ve Nüfus Refahı İl Sağlık Müdürü Azra Fazal Pechuho,  kazada ölenlerin ve yaralananların sayısının belirlenmesi için erken olduğunu ifade etti. Pechuho, “Hastaneye 11 ölü ve 6 yaralı getirildi. Yaralıların 4’ünün durumu stabil, 2’sinin ise vücudunda yanıklar var” dedi.

DÜŞÜŞ NEDENİ TEKNİK SORUN

Pakistan Uluslararası Havayolları CEO’su Arshad Malik, uçağın pilotunun kuleye teknik bir arıza olduğunu söylediğini ifade etti. Malik, uçağın iniş yapması planlanan Karaçi Havaalanı’ndaki iki pistin de iniş için hazır olduğunu; ancak pilotun iniş yapmak yerine dolaşmayı tercih ettiği bilgisini paylaştı.