İran'a yönelik askeri yetkileri kısıtlayan tasarı Senato'dan geçti

  • dünya
  • 22:45 13 Şubat 2020
  • |
img

HABER MERKEZİ- İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden sonra gündeme gelen, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik askeri yetkilerinin kısıtlanmasını öngören karar tasarısı Senato'dan geçti.

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin 3 Ocak'ta İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıyı Kongre'nin onayı olmadan düzenlemesinin ardından başlayan tartışmalar devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran'a yönelik askeri yetkilerini kısıtlayan “İran Savaş Yetkileri” tasarısı Senato'dan geçti.

Bugün Senato'da yapılan oylamada tasarı, 8 Cumhuriyetçi ve 47 Demokrat senatörün onayını aldı.

Demokrat Virginia Senatörü Tim Kaine, konuya ilişkin Politico'ya yaptığı açıklamasında "Ortadoğu'da başka bir savaşa girişmek bu ülkenin yapması gereken son şeydir. Ve başkanımız kim olursa olsun, hiçbir başkan bu tür bir kararı kendi başına, kimseye danışmadan verebilecek kadar akıllı değildir. Fikrin mantığı, 11 Eylül'den bu yana geçen süre boyunca gittikçe ikna edici hale geliyor" dedi.

Geçen ay ABD Temsilciler Meclisi'ne, Demokrat vekil Elissa Slotkin tarafından sunulan benzeri bir tasarı, genel kuruldaki oylamada 194'e karşı 224 oyla kabul edilmişti.