Erdoğan Budapeşte’de protesto edildi: Kürtlerin katili

  • dünya
  • 17:40 7 Kasım 2019
  • |
img

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan,  gittiği Budapeşte’de on binlerce kişi tarafından “Kürtlerin katili” denilerek protesto edildi. Özellikle; Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırısına karşı eylem yapan Macarlar, katledilen sivillerin fotoğraflarını taşıdı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile “Macaristan-Türkiye İş Forumu” toplantısında bir araya geldi. Erdoğan ve Orban’ın görüşmesi öncesi on binlerce kişi Oktogon Meydanı’nda bir araya gelerek Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırısını protesto etti. Kortej halinde yürüyen Macarlar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve paramiliter gücü "Suriye Milli Ordusu” (SMO) tarafından katledilen sivillerin fotoğraflarını taşıdı. 

XELEF UNUTULMADI

Kadınlar, SMO tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’i unutmadı. Kadınlar, Xelef’in fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde, “Barış için mücadele ediyordu, ona işkence ederek öldürdünüz” yazısı dikkat çekti. Kimi Macarlar, Erdoğan aleyhine slogan atarak, “Kürtlerin katili, Suriye’nin işgalcisi” yazılı dövizler taşıdı. 


Öte yandan, Türkiye’nin 9 Ekim’de Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırısını destekleyen ülke Macaristan oldu. Ancak, buna karşı Budapeşte Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gergely Karácsony, Macar hükümetinin operasyonu desteklemesini yanlış buldu. Karácsony, geçtiğimiz hafta, Budapeşte’de Kuzey ve Doğu Suriye’ye destek vermek amacıyla yapılan yürüyüş sırasında belediye binasına Kürt bayrağı asmıştı.