Rusya Komünist İşçi Partisi: Türk ordusunun küstah saldırısı

img

MOSKOVA- Rusya Komünist İşçi Partisi yaptığı açıklama ile Türkiye’nin Kuzey Doğu Suriye’ye dönük operasyonunu sert şekilde kınadı. Rusya’nın Türk Akımı Projesi uğruna operasyona göz yumduğuna dikkat çekilen açıklamada,  “Türk emperyalistlerinin haydutça eylemi” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin Kuzey Doğu Suriye’ye dönük gerçekleştirdiği operasyon 9’üncü gününe girerken, dünyadan da tepkiler gelmeye devam ediyor.  Rusya Komünist İşçi Partisi Siyasi Konseyi de yaptığı açıklama ile operasyonu sert şekilde kınadı.

“Türk ordusunun küstah saldırısı” başlığı ile yapılan açıklamada, Türkiye’nin söz konusu operasyonu  “Türk emperyalistlerinin haydutça eylemi” olarak nitelendirildi.

‘TÜRK EMPERYALİZMİNİN HAYDUTÇA EYLEMLERİ…’

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:  “Türkiye, Suriye’nin meşru hükümetinin rızası olmaksızın, Suriye’nin Kuzeydoğusu’nda açık saldırgan eylemlere girişmiş ve kara birliklerini bu bölgeye sokmuştur. Türk emperyalistlerinin haydutça eylemlerinin propaganda örtüsüne ise Erdoğan Kürt teröristleriyle savaşmak demektedir. Gerçekte Türkiye anın avantajını yakalayarak, bölgedeki nüfuz alanını genişletmek ve Kürt direnişini ezerek iç sorunlarını çözmek istemektedir. Suriye’de pek çok sivil can kaybı rapor edilmiştir.

‘ERDOĞAN AHLAKEN IŞİD İLE AYNI SEVİYEDE’

Böylece, uluslararası hukuka ve çok acı çekmiş Suriye halkına karşı yeni bir suç daha işlenmiştir. Emperyalizm bir kez daha küstahça ve canavarca dişlerini göstermiştir. Türkiye, ABD emperyalistleri ve müttefikleri ile birlikte, Suriye hükümeti ve halkını umursamadıklarını bir kez daha göstermiştir. Erdoğan askerlerinin girişi için uluslararası örgütlerden izin istememiş veya eylemlerini onlarla koordine etmemiştir. Tersine, Avrupa diplomatik topluluğunun, çılgınlığa karşı en azından biraz uyarı yapma girişimleri, saldırgan tarafından, ıstıraplı bölgedeki milyonlarca aç mülteciyi Avrupa’ya salma, sinik tehdidiyle yanıtlanmıştır. Ahlaki anlamda, Erdoğan iğrenç IŞİD faşistleriyle ve diğer karanlık güçlerle aynı seviyede bulunmaktadır.

‘RUSYA TÜRK AKIMI PROJESİ UĞRUNA GÖZ YUMDU’

Rusya hükümeti haydutlara karşı barışçıl davranmasının sebebi,  Türk akımı doğalgaz boru hattı anlaşması ve milyar dolarlık silah anlaşmalarının sonucudur.  Rus sermayesi ve onun Moskova’daki hizmetçisi, bunlar karşılığında Erdoğan’ın her türlü suçunu affetmeye hazırdır. Rusya Komünist İşçi Partisi olarak işgali kınıyor, operasyona son verilmesini istiyoruz.”