Irak Başbakanı: ABD ve İran arasında arabuluculuğa hazırız

  • dünya
  • 11:24 9 Haziran 2019
  • |
img
HABER MERKEZİ - Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, bir araya geldiği Almanya Dışişleri Bakanı Maas’a bölge ve dünyada istikrarına yarayacak her türlü girişimi desteklediklerini, bu çerçevede Washington ve Tahran'a heyet ve mesajlar göndermeye hazır olduklarını söyledi.
 
Çıktığı Ortadoğu turunun ilk durağı olarak Irak’a giden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, dün başkent Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Berhem Salih bir araya gelmesinin ardından Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ile biraraya geldi.
Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Almanya Dışişleri Bakanı Maas ile yaptığı görüşmede, Bağdat'ın bölge ve dünyada istikrarına yarayacak her türlü girişimi desteklediğini belirtti. Irak Başbakanı bu çerçevede Washington ve Tahran'a heyet ve mesajlar göndermeye hazır olduklarını açıkladı.
 
Başbakan Abdülmehdi, bölge halklarının krizlerden zarar görmemesi için Irak ve Almanya arasında müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğinin de altını çizdi.
 
Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Başbakan Abdülmehdi ile bir araya gelmesinin ardından Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el Hekim ile görüşmesi bekleniyor.
 
SONRAKİ DURAĞI İRAN
 
Güvenlik nedeniyle Irak ziyareti daha öncesinden açıklanmayan Maas, Pazartesi günü İran'a gidecek, daha sonra ise Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'e geçecek. Alman bakan İran'da, Tahran ile 2015 yılında yapılan ancak geçen sene ABD'nin çekilmesinin ardından tehlikeye giren nükleer anlaşmanın kurtarılabilmesi için temaslarda bulunacak.