Almanya'da 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' eylemleri başlatılacak

  • dünya
  • 09:25 27 Temmuz 2024
  • |
img
HABER MERKEZİ – KON-MED Almanya Dış İlişkiler Eşsözcüsü Zana Serhed, "Abdullah Öcalan'a özgürlük" talebiyle bir dizi kitlesel eylemler düzenleyeceklerini aktardı. 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan ile tutsaklar Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım'dan 41 aydır haber alınamıyor. Uygulanan mutlak tecride karşı başlatılan "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" kampanyası kapsamındaki eylemler de sürüyor. Kampanya kapsamında Avrupa'da yaşayan Kürtler ve dostları, 17 Ağustos'ta Hamburg, Berlin Hannover ve Stuttgart kentlerinde eş zamanlı olarak eylem ve etkinlikler gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra 2 Kasım’da Köln kentinde büyük bir miting ve 1 Ekim ile 10 Ekim tarihleri arasında çeşitli eylemler gerçekleştirilecek. 
 
Kampanyanın yürütücülerinden Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) Almanya Dış İlişkiler Eşsözcüsü Zana Serhed, "Sayın Öcalan, yaklaşık 50 yıldır Kürt halkının haklarını savunmak ve Kürtlerin de hak sahibi olduğunu göstermek için mücadele ediyor. Sayın Öcalan’dan önce Kürt halkı yok sayılmıştı, ancak onunla birlikte varlıklarını yeniden kazandılar. Bugün sürdürülen tecrit de bununla ilgilidir. Kürtler, bugün dünya genelinde kabul görmüştür ve bu durum Sayın Öcalan’ın katkıları olmadan gerçekleşemezdi" ifadelerini kullandı. 
 
'FİKİRLERİ ZAFER GETİRDİ'
 
Tecridin sadece Kürtler için değil, Ortadoğu'da yaşayan tüm halklar için de önem taşıdığını belirten Serhed, Suriye'de Kürtlerin Öcalan'ın paradigmasıyla DAİŞ zihniyetine karşı zafer kazandığının altını çizdi. Serhed, "Ortadoğu halkları, bu fikirlerin bölgeye çözüm getireceğini biliyor. Bu nedenle, tecridin kaldırılması tüm Ortadoğu halkı için olumlu sonuçlar doğuracaktır" diye konuştu. 
 
'FELSEFESİ HER YERDE YAŞAMALI’
 
Öcalan’ın felsefesinin insanların ilgisini çektiğini ve bu kapsamda İmralı'da uygulanan tecride karşı 10 Ekim 2013’te Kürtler ve dostlarının küresel bir kampanya başlattığına dikkat çeken Serhed, gelinen aşamada artık herkesin Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü talep ettiğini ve mücadelesini de bu kapsam da ördüğünü kaydetti. İmralı'da sürdürülen tecridin ahlaki ve insani olmadığının da altını çizen Serhed, mücadele alanlarını daha da genişleteceklerini aktardı. 
 
Öcalan'ı tanıyan herkesin kampanya ve eylemsellikleri sahiplendiğini söyleyen Serhed, "Sayın Öcalan’ın fikir ve felsefesinin her yerde yaşamasını istiyoruz. Bu meselenin uluslararası bir mesele olduğunu da biliyoruz. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürerek, sonuç almak istiyoruz" dedi. 
 
‘EYLEMLER DEVAM EDECEK’
 
Tecrit politikalarını teşhir etmek için Almanya Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Dışişleri Bakanı'na mektup gönderecekleri bilgisini paylaşan Serhed, bu mektupta hem Federe Kurdistan Bölgesi'nde devam eden saldırılar hem de Kürt sorununun çözümüne dair taleplerin yer alacağını söyledi. Almanya'nın bazı şehirlerinde kitlesel mitingler düzenleyeceklerini belirten Serhed, Alman parlamenterlerle tecride dair birebir görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi. 
 
Serhed, yapacakları eylemlere dair şu bilgileri paylaştı: "Ağustos ayının 17'sinde Almanya’nın Hamburg, Berlin, Hannover ve Stuttgart kentlerinde kitlesel eylemler gerçekleştireceğiz. Bunun yanında Almanya'nın tüm eyaletlerindeki parlamentolara katılarak, tecrit politikalarını gündeme getirmek istiyoruz. Ekim ayının 1 ile 10 arasında birçok yerde kesintisiz eylemler, seminerler, yürüyüşler ve mitingler düzenleyeceğiz. 10 Ekim’de boykot kararı alacağız; kimse okula veya iş yerine gitmeyecek. 2 Kasım'da Köln'de kitlesel bir yürüyüş planlıyoruz ve bu planlamalara dair çalışmalarımız devam ediyor."
 
Öcalan'ın ağır tecrit koşullarında yaşadığını, fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğini ifade eden Serhed, "Sayın Öcalan özgür olmadan bizler de özgür olamayacağız" diye ekledi. 
 
MA / Delal Akyüz