İsrail: İran yaklaşık 290 füze ve İHA ile saldırdı

  • dünya
  • 10:17 14 Nisan 2024
  • |
img
HABER MERKEZİ - İsrail ordusu, İran’ın 100’ü balistik füze olmak üzere yaklaşık 290 füze ve İHA ile saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.
 
İsrail kamu yayın kuruluşu KAN’ın ordudan aktardığı bilgiye göre, İran dün gece yaklaşık 100 balistik füze, 30 seyir füzesi ve 160 kamikaze İHA ile İsrail’e saldırı düzenledi. İran’ın saldırısına eş zamanlı olarak İsrail’e, Lübnan’dan da yaklaşık 40, Yemen ve Irak’tan da bireysel olarak füze ve İHA fırlatıldığı belirtildi. İsrail ordusu, savaş uçaklarının ABD öncülüğündeki diğer ülkelerle birlikte İsrail toprakları dışında “20’den fazla seyir füzesini imha ettiğini” iddia etti.
 
Haberde, İsrail’e herhangi bir seyir füzesinin ulaşmadığı, isabet eden balistik füzelerin ise altyapıya hafif hasarlar verdiği kaydedildi.
 
NE OLMUŞTU? 
 
İsrail, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. İran, İsrail’in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran’ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti. 
 
İran dün İsrail’e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlattı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıkladı.